Triukšmadariams daugiabučiuose – prastos žinios: gali tekti atiduoti savo siurblį ar grąžtą | KaunoDiena.lt

TRIUKŠMADARIAMS DAUGIABUČIUOSE – PRASTOS ŽINIOS: GALI TEKTI ATIDUOTI SAVO SIURBLĮ AR GRĄŽTĄ

  • 23

Seimo nariai užsimojo sutramdyti triukšmadarius. Baudų šį kartą jie nesiruošia didinti. Pasakoja, kad yra ir kitų būdų, pvz., galima keisti ramybės valandų laiką arba bausti ne tik triukšmautojus, bet ir konfiskuoti triukšmą skleidusį garsą, praneša LNK.

Ryte šalia daugiabučių – paukščių čiulbesys, tačiau kai kurie gyventojai pasakoja, kad kai ateina vakaras, namuose būtent dėl triukšmo išbūti tiesiog neįmanoma.

„Policija atvažiuoja, jie neįleidžia. Baudų jiems neduodavo. Kam duosi, kai neatidaro durų?“ – apie savo kaimynus pasakojo viena daugiabučio Vilniuje gyventoja.

„Galbūt šiek tiek yra triukšmo, bet draugiškai pasišneki su kaimynais. Nemanau, kad prireikia policijos“, – tikino kitas pilietis.

„Mano kaimynai labai triukšmauja. Ir negražių žodžių sako – keikiasi“, – apgailestavo viena pensininkė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Gyventojai nusivylę, kad su triukšmautojais kalbėti beprasmiška, o baudos jų nė kiek negąsdina. Tokiems triukšmadariams Seimo nariai siūlė apsunkinti linksmybes. Parlamentaras Andrius Vyšniauskas tikino, kad dirbdamas apygardoje gavo šūsnį skundų dėl triukšmo ramybės valandomis, tad policijai pasiūlė kelias priemones, kaip triukšmadarius pažaboti.

„Priemonės yra dvi. Viena – atsakomybės taikymas ne tik triukšmaujančiam asmeniui, bet ir tam asmeniui, kuriam priklauso būstas, kuris sudaro galimybes triukšmauti, nes labai dažnai, jie tai yra kokios nors išgertuvės ar panaši problema, tai tie triukšmautojai tiesiog keičiasi ir baudos skyrimas vienam asmeniui problemos nesprendžia“, – sakė A. Vyšniauskas.

Mano kaimynai labai triukšmauja. Ir negražių žodžių sako – keikiasi.

Pasak seimūno, keisti baudų dydžio neplanuojama, nes tipinis triukšmautojas neišgali ir baudos susimokėti.

Visgi, anot A. Vyšniausko, dažniausiai gyventojai triukšmauja ramybės valandomis, darbo dienomis nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto, o savaitgaliais – nuo 22 val. iki 9 val. ryto. Policijos pareigūnai fiksuoja, kad gyventojai triukšmaudami ne tik leidžia muziką, bet ir atlieka buitinius ar remonto darbus.

„Tos įrangos konfiskavimas galėtų būti vienas iš būdų pažaboti tą skleidžiamą triukšmą“, – svarstė A. Vyšniauskas.

Parlamentarai pritaria, kad triukšmą skleidžiantį daiktą – televizorių, grąžtą ar net siurblį – policijos pareigūnai galės konfiskuoti, tačiau patys pareigūnai skaičiuoja, kad triukšmautojų ir be specialių priemonių kasmet mažiau.

„Tendencijos yra šiek tiek mažėjančios. Kalbant apie pastaruosius trejus metus, 2019 metais mes turėjome apie 7900 tokių protokolų, 2020 metais – 7775, o pernai – 6863“, – komentavo Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Dėl triukšmo Seimą pasiekę ir daugiau iniciatyvų. Viena jų, dėl ramybės valandų pakeitimo, nagrinėta Peticijų komisijoje.

„Ten išbrauktas vakarinis ir naktinis laikas dėl nuobaudos už sukeltą per didelį triukšmą. Praktiškai visą dieną būtų draudžiama skleisti didelį triukšmą“, – aiškino Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Edmundas Pupinis.

Triukšmo mažinimo iniciatyvos dar bus svarstomo Seimo komitetuose. Už triukšmą dabar baudžiama nuo 20 iki 80 eurų, jei asmuo pažeidimą padaro pirmą kartą. Jei tai pasikartoja, bauda išauga iki 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Renata

Socialiniu butu giventojai ne tik kad nemoka baudu uz triuksma nes jie nekur dazniausei nedirba ir gyvena grinai is vaiku pinigu,jie pradeda dar labiau triuksmauti jaigu tu jiem kazka sakai,spiecialiai dauzti grindys sokineti begioti ir kaska pastovei metiti ir skatina savo vaikus taip pastovei elgtis,jie ira pyktibinei laukinei padarai ir baudas reikia skirti netik jiems bet ir savininkams sio atveju (savivaldibei)gal pradetu jos kazkiek kontrolioti,manau kad tai butu labai teisinga triuksmo iskart sumazetu kai pradetu grest iskeldinimas pyktibisku triuksmautoju.

Ignas

Vaikai ir šunys yra beda!

Tai

Užsieny yra tokie daugiabučiai kur yra sutartis kad gyvena tik suaugę be vaikų , be šunų, ne veltui taip yra užsieny, nes žmonės žino koks pragaras šalia triukšmo gyvent. Susilaukė kas vaikų išsikraustai į prastesnį rajoną ar komunalkę, ir niekam neįdomu, sutarties pažeist negali, pažeidi sutartį pats kaltas esi, ir privalai išsikraustyti nedelsiant.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS