Dėl kontrabandos problemos V. Bakas kreipėsi į Vidaus reikalų ir Finansų ministerijas | KaunoDiena.lt

DĖL KONTRABANDOS PROBLEMOS V. BAKAS KREIPĖSI Į VIDAUS REIKALŲ IR FINANSŲ MINISTERIJAS

  • 2

Seimo narys Vytautas Bakas kreipėsi į Vidaus reikalų ir Finansų ministerijas, prašydamas informuoti, kaip buvo sureaguota ir kokių veiksmų imtasi po viešai paskelbtų žurnalistinių tyrimų, kuriuose atskleisti dideli kontrabandos mastai ir schemos.

„Pastaruoju metu viešoje erdvėje nuskambėjo ne vienas atvejis, kuomet pastebimas didelis ir nevaržomas kontrabandinių prekių judėjimas per Lietuvos Respublikos valstybinę sieną. Nepakankamas dėmesys kontrabandos problemoms Lietuvoje daro žalą šalies ekonomikai, taip pat galimai leidžia apeiti tarptautines sankcijas, kurios taikomos Baltarusijai ir Rusijai, taip nėra užtikrinamas jų veiksmingumas. Tai neabejotinai daro žalą valstybės reputacijai“, – teigia V. Bakas.

V. Bakas Vidaus reikalų ir Finansų ministerijų prašo informuoti, kokių veiksmų ėmėsi ar planuoja imtis pačios ministerijos ar jų valdymo srityje esančios teisėsaugos institucijos, kad būtų suvaldyti didėjantys kontrabandos per Lietuvos Respublikos valstybinę sieną mastai, kad būtų užtikrinta kontrabandos organizatorių, bendrininkų teisinė atsakomybė.

Anot V. Bako, Lietuvoje sukurta pakankamai įrankių kontrabandai pažaboti. Vienas iš jų – Lietuvos Respublikos civilinio turto konfiskavimo įstatymas, kuris leidžia iš kontrabanda besiverčiančių asmenų paimti turtą, įgytą iš kontrabandos.

V. Bakui taip pat norėtųsi aiškesnių atsakymų, kuri iš tarnybų, turinčių teisę vykdyti kriminalinę žvalgybą, imasi atsakomybės šioje srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietis

Jei tu asilas ir aklas, kas dedasi prie sienos ?

Anonimas

kol kils akcizai kontra TIK DIDES ! ir NIEKO jus nepadarysite . ir bobuciu VEL atsiras kai ir TASKU !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS