Dėl prezidento posto varžytis ketinantys politikai pradeda rinkti parašus | KaunoDiena.lt

DĖL PREZIDENTO POSTO VARŽYTIS KETINANTYS POLITIKAI PRADEDA RINKTI PARAŠUS

  • 2

Dėl prezidento posto varžytis registravęsi politikai trečiadienį pradeda rinkti rinkėjų parašus – jų reikia bent 20 tūkst., kad būtų registruoti kandidatais.

Parašus galima rinkti iki kovo 28 dienos. Juos trečiadienį pradėti rinkti gali pretendentai, kurie pateikė pareiškinius dokumentus.

Šiuo metu tokių yra dešimt iš 14 užsiregistravusių politinės kampanijos dalyviais. Tai – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas buvęs krašto apsaugos viceministras ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas, Darbo partijos keliamas parlamentaras Andrius Mazuronis, antros kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas buvęs sveikatos apsaugos ministras parlamentaras Aurelijus Veryga, parlamentaras Remigijus Žemaitaitis, savarankiškai išsikelti siekiantis medikas Eduardas Vaitkus.

Taip pat dokumentus jau pateikė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Laisvės partijos keliamas Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, savarankiškai išsikelti siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Jiems parašų lapus VRK numato išduoti trečiadienį nuo 9 val., išskyrus I. Šimonytę, kuri išsakė pageidavimą rinkėjų parašus rinkti tik elektroniniu būdu.

Rinkėjai galės savo parašais paremti patinkantį kandidatą elektroniniu būdu VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale www.rinkejopuslapis.lt.

Rinkimų teisę turintis Lietuvos pilietis gali savo parašu paremti vieną kandidatą, kelis iš jų arba visus, tačiau už kiekvieną kandidatą galima pasirašyti tik vieną kartą.

Likusiems keturiems politinės kampanijos dalyviams Zenonui Andrulėnui, Gintautui Kniukštai, Arūnui Rimkui ir Žilvinui Treigiui parašų rinkimo lapai bus išduoti, jei jie pateiks pareiškinius dokumentus.

Tarp pareiškinių dokumentų pretendentai turi pateikti ir pažymą apie sumokėtą 8995 eurų dydžio prezidento rinkimų užstatą. Užstatus būsimieji kandidatai turi sumokėti iš asmeninės sąskaitos, jie bus grąžinti, jei kandidatai surinks ne mažiau kaip 7 proc. balsų, pateiks finansines ataskaitas ir nepadarys šiurkščių pažeidimų.

Pareiškinius dokumentus galima teikti iki kovo 8 dienos.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vištos Walmora \\\\\.../////

Kas rinkimamas dėsite parašą už Giedrimą Jeglinską,spaudsžiam ŽALIĄ.

parasus gali rinkti

tik du :Vaitkus ir Žemaitaitis kiti tik popieriu sugadins ir lsika,ai dar esamas gali ,nes visi kiti yra tam tikru sluoksniu atstovsi ir jie eina tik palaikyt ju igeidzius vsldzioje ,kad neprarastu to ka turi ju stumtemejai ,tik kam jie gais laika ir gadins sau nervus ,kas uz juos balsuos ,tik savi ir vagys gal energetikos prixvatizatoriai ,ar kiti grobuonys ,nugal dar kas nors ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS