A. Dulkio terorizavimą ima tirti teisėsauga | KaunoDiena.lt

A. DULKIO TERORIZAVIMĄ IMA TIRTI TEISĖSAUGA

  • 38

Prokuratūra pirmadienį nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio terorizavimo.

Kaip pranešė prokuratūra, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras sprendimą priėmė susipažinęs su ministro pareiškimu.

A. Dulkys anksčiau teigė gaunantis grasinimų dėl sprendimų valdant koronaviruso pandemiją ir dėl to kreipęsis į policiją.

„Iš pradžių bandėme šeimoje žiūrėti į tai atlaidžiai, kaip į žaidimą. Bet ilgainiui tai darėsi vis mažiau panašu į žaidimą, buvo matyti organizuoti veiksmai. Dėl kai kurių atvejų jau esu kreipęsis į policiją“, – pirmadienį paskelbtame interviu naujienų portalui delfi.lt sakė ministras ir prašė neliesti jo šeimos.

A. Dulkys teigė į savo darbinį elektroninį paštą gaunantis tiesioginių grasinimų.

Ir nors žmonės slapstosi po įvairiais slapyvardžiais, noriu pasakyti, kad tokių dalykų netoleruosiu.

„Ir nors žmonės slapstosi po įvairiais slapyvardžiais, noriu pasakyti, kad tokių dalykų netoleruosiu“, – tvirtino jis.

Pasak prokuratūros, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus terorizavimo, kai grasinama susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai bauginama naudojant psichinę prievartą.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, tyrimą organizuos ir jam vadovaus Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

>>>Manau \\\\\.../////

Nėra ką manyti kolega,psichiniai visi atleidžiami nuo atsakomybės,nes ligoniai.---Tik man keista,kodėl mūsų ligonių negydo?

Manau

Kad pats ir jo užtarėjai daro mums senjorams ir mūsų šeimos psichologinį smurtą,net pati Šimonytė išreiškė reikia lazdos,o tie grąsinimai kiekvieną dieną jie tai kala mums.Ar čia ne terorizavimas? Ar jie yra nepakaltinami ir neatsako už savo veiksmus? Todėl geriau palieka seimą šie valdantieji kol dar mus neišnaikino.

Liaudies patarlė: \\\\\.../////

Vagie,kepurė dega.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS