E. Gentvilas: realiausia liberalų kandidatė prezidento rinkimuose – V. Čmilytė-Nielsen | KaunoDiena.lt

E. GENTVILAS: REALIAUSIA LIBERALŲ KANDIDATĖ PREZIDENTO RINKIMUOSE – V. ČMILYTĖ-NIELSEN

Liberalų frakcijos parlamente vadovas Eugenijus Gentvilas sako, kad gruodžio pradžioje partijos taryba nuspręs, kuris liberalas kandidatuos prezidento rinkimuose. Visgi, anot politiko, šiuo metu realiausia liberalų kandidatė į prezidentus yra partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Turbūt gruodžio 9 dieną bus partijos tarybos posėdis ir tada bus aišku. Bet šiandien eina kalba apie Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatavimą“, – Seime žurnalistams teigė E. Gentvilas.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 4 partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos mero, Manto Varaškos kandidatūrą, o Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ atstovaus buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

ELTA primena, kad artimiausi Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Jau tik to betruko

Viktorija Viktorovna Cmil Chirova Nielsen LT Prezidente !!! Eik tu sau

Nekisk sitos

KGB dukreles.Lietuvai reikia Prezidento - Lietuvio o ne misruno.Kokia biografija? Puse seimos rusai O senis Gentvilas jau suvaikejo?

Gentvillas

Visai protą pragėrė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS