E. Gentvilas: tam, kad nebus privalomų skiepų, poveikį padarė antivakseriškas judėjimas | KaunoDiena.lt

E. GENTVILAS: TAM, KAD NEBUS PRIVALOMŲ SKIEPŲ, POVEIKĮ PADARĖ ANTIVAKSERIŠKAS JUDĖJIMAS

Seimui ketvirtadienį nepritarus pataisoms, kuriomis siūlyta nustatyti privalomą vakcinaciją nuo COVID-19 sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų srityse dirbantiems asmenims, liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas kelia klausimą – kas prisiims atsakomybę už mirusius žmones. Politiko teigimu, tai, kad galutinėje priėmimo stadijoje Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisoms nebuvo pritarta, poveikį padarė antivakseriškas judėjimas.

„Šiandien, aš manau, yra padarytas poveikis to antivakseriško judėjimo. Organizuotas, inicijuotas poveikis, kuris pasiekė tokį rezultatą, mano manymu – aš ir toliau esu įsitikinęs – nėra optimalus“, – teigė E. Gentvilas.

Politikas ragino besipriešinusius pataisoms, numačiusioms medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą, pagalvoti apie pasekmes ir atsakomybę.

„Su visa pagarba žmogui, galvojančiam apie save ir savo konstitucinę teisę į savo kūną, mes turime vertinti, kad yra žmonės, kurie dirba su didelės rizikos klientais: socialinės globos, rūpybos įstaigų klientais ir su pacientais gydimo įstaigose. Kodėl apie juos negalvojame? Kai jie mirs, kas prisiims atsakomybę, jei bus perneštas virusas iš nesiskiepijusio profesionalaus, bet keistu būdu įtikinto mediko ar socialinės priežiūros specialisto. Manau, kad ateis diena X, kada mes su sąžine suvesime sąskaitas ir pasižiūrėsime, ar aš viską padariau, ar ne“, – sakė liberalas.

Seimas ketvirtadienį nepriėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų, numatančių medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.

Už balsavo balsavo 60 Seimo narių, prieš – 53, susilaikė 10 parlamentarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Dar

gera tureti tėvelį amžinu seimo nariu, vaikučiai greit įsisavina,tėvelio gudrybes kaip elgtis prie loviuko, italų mafija kamputije rūko, žada perimti gerą inciatyvą kaip per tokį trumpą laiką plėtoti (šeimų) tradicijas

Klausimas

Gentvilai? Kada pasmerksi savo partiją dėl korupcijos? Dėl darbo partijos, tai ardeisi lyg koks šventasis. Pasirodo tavo nuoširdumas-melas.

Persiduoda liberalūs

$%$% :) Kada žiūriu į " Šventosios uostą " taip ir matau maišus :) Liberalas , buvęs ministras Masiulis , net " nežinojo " kur " paskolas " duoda :) Vienžo liberalumas išsigimė ir virsta " gentvilčmilarmonyčių " diktatūra , pritariant liberkonservatoms . Matyt vėl " maišai " įtakoja ? :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS