EP pirmininkas D. Sassolis: ES galėtų intensyvinti sankcijas Baltarusijai | KaunoDiena.lt

EP PIRMININKAS D. SASSOLIS: ES GALĖTŲ INTENSYVINTI SANKCIJAS BALTARUSIJAI

Europos Sąjungos (ES) taikomos sankcijos Baltarusijai yra veiksmingos, jos galėtų būti intensyvinamos, sako Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassolis (Davidas Sasolis).

„Mes nenorime grįžti atgal, kalbant apie sankcijas. Mes manome, kad tai yra veiksmingas būdas. Kalbėjome su ministre pirmininke (Ingrida Šimonyte – BNS), sakėme, kad jos gali būti suintensyvintos (...). Kaskart, kai paliečiama piniginė, yra reakcija, todėl matome, kad tai gali būti teigiama“, – per bendrą spaudos konferenciją Vilniuje tvirtino D. Sassolis.

„Tikrai neatsisakysime sankcijų. Ko mes reikalaujame – norėtumėme politinių kalinių išlaisvinimo, negirdėti tokių agresyvių faktų, kaip „Ryanair“ lėktuvo, jaunuolio Romano (Protasevičiaus) pagrobimas, kuris yra namų arešte, tačiau jis buvo pažemintas prieš savo bendruomenę (...). Tai yra pažeminimas, mes norime, kad už jį būtų atlyginta“, – teigė EP vadovas.

D. Sassolis taip pat sako nesuprantantis dar balandį Rusijos priimto sprendimo taikyti sankcijas jam ir dar keliems Europos pareigūnams, draudžiant atvykti į šalį ir vertina tai kaip atsaką į ES principingą poziciją taikant sankcijas Rusijai.

Europos Sąjunga sektorines sankcijas Baltarusijai, įskaitant kalio trąšų prekybą, paskelbė birželio pabaigoje. Anksčiau sankcijos įvestos atskiriems Baltarusijos pareigūnams, prisidėjusiems prie taikių demonstracijų malšinimo ir represijų.

Rugpjūčio pradžioje Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis paragino ES įvesti naujų sankcijų Baltarusijai ir nepripažinti autoritarinio šalies prezidento Aliaksandro Lukašenkos sprendimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Va kaip gražu... Davidas ir Ingrida taip meiliai sveikinasi,gal jam patiko mūsų premjerė?Ką gali žinoti...

Ožys \\\\\.../////

Pasivelinot,jau kiek broileris prisankcionavo tai jau jūs žopoje.

Labai

Puiku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS