EP vadovas: Baltarusijos siekis sukelti migracijos krizę Baltijos šalyse – pamoka ES | KaunoDiena.lt

EP VADOVAS: BALTARUSIJOS SIEKIS SUKELTI MIGRACIJOS KRIZĘ BALTIJOS ŠALYSE – PAMOKA ES

Baltarusijos siekis sukelti migracijos krizę Baltijos šalyse yra pamoka visai Europos Sąjungai, sako Europos Parlamento vadovas Davidas Sassolis (Davidas Sasolis).

Po susitikimo su Baltijos šalių parlamentų vadovais Lietuvos ir Latvijos pasienyje Medininkuose trečiadienį jis pabrėžė, kad saugumas, gynyba, ypač kibernetinėje srityje, ir nelegali migracija yra bendros Europos problemos.

„Turime padaryti išvadą: jei mes stiprinsime europinę politiką, visi būsime stipresni ir saugesni. Tai yra pamoka, kurios mus išmokė ši krizė, kurią nori sukelti Baltarusija Baltijos valstybėse. Tai yra pamoka visiems europiečiams, ne tik Lietuvai, Latvijai ar Estijai. Manau, tai yra laikas, kai turime veikti greitai, mums reikia bendros europinės politikos, siekiant išspręsti iššūkius, su kuriais mes susiduriame“, – per spaudos konferenciją sakė Europos Parlamento vadovas.

Manau, tai yra laikas, kai turime veikti greitai, mums reikia bendros europinės politikos, siekiant išspręsti iššūkius, su kuriais mes susiduriame.

D. Sassolis taip pat pabrėžė būtinybę parengti europinę migracijos politiką.

Estijos ir Latvijos parlamentų vadovai savo ruožtu teigė palaikantys Lietuvą šioje migracijos krizėje, įskaitant šalies derybas dėl Europos Sąjungos finansavimo statant vielinę užtvarą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

„Taip, žinoma, mes palaikome. Manau, mes visos trys šalys suprantame, kad turime Europos Sąjungos išorinę sieną tarp dviejų skirtingų valstybių. Ir, manau, mums visiems reikia tokios paramos iš ES, taip pat veiksmų koordinavimo“, – sakė Estijos parlamento vadovas Jūris Ratas.

Latvijos parlamento vadovė Inara Mūrniecė tvirtino, kad remia Lietuvą, nes jos patirtis padėjo Latvijai tvarkantis su nelegalia migracija jos pačios pasienyje ir „leido veikti labai anksti ir staigiai“.

Anot I. Mūrniecės, duomenys rodo, kad nors į Latviją šiemet pateko per 350 nelegalių migrantų, didesnė dalis buvo neįleista į šalį.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Siekdama stabdyti migraciją, Lietuva pasienyje su Baltarusija planuoja pastatyti keturių metrų aukščio vielinę tvorą su pjaunančia viela ant viršaus. Pirminiais skaičiavimais, tai kainuos apie 152 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O KO SIEKĖ GABRIUKAS BALTARUSIJOJE?

Akivaizdžiai, mūsų "didvyris" piemenėlis Gabriukas padėjo Baltarusijoje padaryti valstybės perversmą. Tik...per daug apžiojo ir paspringo. Europa, pirmiausiai, turėtų į vietą pastatyti tą Lietuvos "didvyrį", kuris dirba ne Europai, kuriai priklausome, o vykdo JAV banditų nurodymus.

atvažiavo ,

apsidairė , papietavo .............. ir išvažiavo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS