EPBO giria Lietuvą už tinkamą koronaviruso pandemijos suvaldymą | KaunoDiena.lt

EPBO GIRIA LIETUVĄ UŽ TINKAMĄ KORONAVIRUSO PANDEMIJOS SUVALDYMĄ

  • 1

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Sveikatos skyriaus vadovo pavaduotojas Frederico Guanais, vertindamas sveikatos sistemos iššūkius įveikiant koronaviruso infekcijos (COVID-19) krizę EBPO šalyse, giria pirmuosius Lietuvos žingsnius suvaldant koronaviruso protrūkį. Ekspertas atkreipia dėmesį į infekcijos valdymo strategijos sėkmę. Šie ir kiti klausimai buvo aptarti trečiadienį Vyriausybės kanceliarijos inicijuotoje nuotolinėje vaizdo konferencijoje „COVID-19 valdymo strategija Lietuvoje“.

Pasak F. Guanais, Lietuva turėjo geras galimybes tinkamai reaguoti į pandemijos protrūkį dėl šalies turimų specialistų sveikatos sistemoje ir tinkamos infrastruktūros: lyginant su kitų EPBO šalių vidurkiu, Lietuvoje yra daugiau gydytojų ir šiek tiek mažiau slaugytojų, taip pat mūsų šalis yra ketvirta tarp EPBO šalių pagal turimų intensyvios terapijos lovų skaičių tenkantį 1000 gyventojų. Konferencijoje EBPO atstovas ne kartą pabrėžė būtinybę visiems išlaikyti budrumą, rengiantis galimai antrajai koronaviruso bangai.

Renginio metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dalinosi įžvalgomis, kodėl Lietuvai pavyko suvaldyti pirmąją pandemijos bangą. Ministras pabrėžė operatyvų Lietuvos reagavimą į pandemijos grėsmę, greitą nacionalinių ir regioninių sveikatos priežiūros įstaigų perorganizavimą, sėkmingą testavimo strategiją, net ir turint ribotus žmogiškuosius resursus, atsakingą visuomenės elgesį, laikantis karantino sąlygų.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį į gausias savanorystės iniciatyvas ir atsakingą žiniasklaidos darbą, konstruktyvų sprendimų priėmimo procesą ir reikiamo finansavimo sprendžiant koronaviruso iššūkį užtikrinimą. A. Veryga pabrėžė, kad Lietuva sėkmingai naudojosi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), Europos plėtros ir bendradarbiavimo organizacijos (EPBO) ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijomis. EPBO narius ministras patikino, kad Lietuva gerąja praktika yra pasiruošusi dalintis ir su kitų šalių atstovais bei ketina stiprinti bendradarbiavimą ruošiantis galimai antrai koronaviruso bangai.

Konferencijoje pranešimą apie dabartinę epidemiologinę situaciją Lietuvoje skaitė sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė. COVID-19 valdymo strategijos apžvalgą ir požiūrį į karantino atlaisvinimo sąlygas pristatė Valstybės lygio ekstremaliųjų situacijų operacijų grupės narė Orijana Mašalė. Koronaviruso infekcijos plitimo dinamiką įvertino COVID-19 vyriausiasis analitikas Aistis Šimaitis. Savo įžvalgomis apie koronaviruso infekcijos valdymą dalinosi sveikatos apsaugos ministro patarėjas Marius Čiurlionis ir Vilniaus universiteto ligoninės gydytojas doc. Valdas Pečeliūnas.

EPBO renginys buvo skirtas profesionalams, dirbantiesiems epidemiologijos, medicinos, mokslo, sveikatos sektoriuose, taip pat buvo kviečiami prisijungti visi, kam įdomus koronaviruso infekcijos iššūkio sprendimas. Konferencija susidomėjo 34 pasaulio šalių atstovai. Surengti šį renginį paskatino pastaruoju metu išaugęs kitų šalių susidomėjimas Lietuvos gerąja patirtimi, sėkmingai suvaldant pandemijos protrūkį Lietuvoje.

GALERIJA

  • EPBO giria Lietuvą už tinkamą koronaviruso pandemijos suvaldymą
  • EPBO giria Lietuvą už tinkamą koronaviruso pandemijos suvaldymą
  • EPBO giria Lietuvą už tinkamą koronaviruso pandemijos suvaldymą
  • EPBO giria Lietuvą už tinkamą koronaviruso pandemijos suvaldymą
SAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Durniams pasisekė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS