ES ir NATO lyderių susitikimo išvakarėse G. Nausėda su V. Zelenskiu aptarė paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

ES IR NATO LYDERIŲ SUSITIKIMO IŠVAKARĖSE G. NAUSĖDA SU V. ZELENSKIU APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Prieš Europos Sąjungos ir NATO viršūnių susitikimą Briuselyje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu trečiadienį prieš vidurnaktį aptarė pagalbos Kyjivui poreikį

„Lietuva ir toliau visomis įmanomomis priemonėmis rems Ukrainą šioje herojiškoje kovoje už savo valstybės suverenitetą ir už visos Europos vertybes. – Prezidentūros pranešime cituojamas šalies vadovas. – Vyksiančiuose susitikimuose raginsiu tiek NATO sąjungininkus, tiek ES partnerius didinti politinės ir karinės pagalbos Ukrainai apimtis.“

G. Nausėda ketvirtadienį dalyvaus NATO viršūnių susitikime, taip pat – Europos Vadovų Tarybos posėdyje. Šie susitikimai skirti aptarti pagalbos priemones Rusijos užpultai Ukrainai, rytinio Aljanso flango stiprinimo klausimus.

Lietuva ir toliau visomis įmanomomis priemonėmis rems Ukrainą šioje herojiškoje kovoje už savo valstybės suverenitetą ir už visos Europos vertybes.

Pokalbio metu V. Zelenskis Lietuvos vadovą informavo apie atakas prieš taikius miestų gyventojus, brutalų Rusijos kareivių elgesį su civiliais, humanitarinių konvojų apšaudymo atvejus.

Kaip nurodo Prezidentūra, Ukrainos vadovas taip pat padėkojo Lietuvos žmonėms už šiltą karo pabėgėlių iš Ukrainos priėmimą, pastangas juos integruojant ir už Lietuvos teikiamą humanitarinę pagalbą.

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Gitanas Nausėda, Ukraina, NATO viršūnių susitikimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS