ES ragina Rusiją paleisti areštuotą Lietuvos laivą | KaunoDiena.lt

ES RAGINA RUSIJĄ PALEISTI AREŠTUOTĄ LIETUVOS LAIVĄ

  • 2

Europos Sąjunga susirūpinusi Rusijos sprendimu areštuoti Lietuvos žvejybos laivą „Jūros Vilkas“ ir ragina nedelsiant jį paleisti, sakoma antradienį paskelbtame Bendrijos pranešime.

„Esame susirūpinę dėl Lietuvos laivo „Jūros Vilkas“ ir jo įgulos sulaikymo, kurį įvykdė Rusijos pasieniečiai tarptautiniuose vandenyse rugsėjo 18 dieną, taip pat dėl jo priverstinio nutempimo į Rusijos teritoriją“, – sakoma Bendrijos dokumente.

„ES Taryba ragina Rusiją gerbti savo tarptautinius įsipareigojimus ir nedelsiant paleisti laivą“, – pabrėžiama pranešime.

Maskva taip pat raginama susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, prieštaraujančių Jungtinių Tautų (JT) Jūrinės teisės konvenciją.

Vilnius praėjusią savaitę kreipėsi į Europos Komisiją, prašydama atstovauti Lietuvai Barenco jūroje Rusijos sulaikyto žvejybos laivo „Jūros vilkas“ byloje.

„Lietuva siekia apginti teisėtus žvejybos įmonės ir piliečių interesus, pasitelkdama į pagalbą Europos Komisiją, kuri atstovauja Europos Sąjungai Žvejybos šiaurės rytų Atlante komisijoje (angl. NEAFC)“, – pranešime teigė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pasak pranešimo, teritorija, kurioje laivas žvejojo ir buvo sulaikytas, yra komisijos administruojamoje žvejybos akvatorijoje. Komisijos narės yra 8 šalys – Danija, Norvegija, Islandija, Europos Sąjunga, Rusija, Kanada, Naujoji Zelandija bei Sent Kitsas ir Nevis.

Ministerija rengia išsamią informaciją EK jūrų reikalų ir žuvininkystės direktoratui – tikimasi, kad jis tarpininkaus, sprendžiant nesutarimus su Rusija.

Rusija tvirtina, kad Barenco jūroje žvejojęs lietuvių laivas neteisėtai gaudė krabus Rusijos ekonominėje zonoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o ar

jie praso simpatiju?Reikia savo tauta mylet ir nereikes tada ieskot"brolisku tautu",kai buvo prie sovietu bratskije respubliki.

Ir kaip

galima turėt simpatijas visoms slavų tautoms .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS