Europos URK pirmininkai ragina Sakartvelo valdžios nesvarstyti „užsienio agentų“ įstatymo | KaunoDiena.lt

EUROPOS URK PIRMININKAI RAGINA SAKARTVELO VALDŽIOS NESVARSTYTI „UŽSIENIO AGENTŲ“ ĮSTATYMO

  • 10

Europos šalių parlamentų užsienio reikalų komitetų pirmininkai penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame Sakartvelo valdančiąją partiją ragina atsisakyti planų dėl „užsienio agentų“ įstatymo.

Šio pareiškimo iniciatorius – Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Komitetų pirmininkai išreiškė didelį susirūpinimą dėl Sakartvelo valdančiosios partijos „Kartvelų svajonė“ pakartotinai teikiamo įstatymo projekto dėl užsienio įtakos skaidrumo turinio ir paragino atsisakyti jo svarstymo parlamente.

Kaip teigiama pareiškime, šis į užsienio finansuojamų nevyriausybinių organizacijų veiklos ribojimą nukreiptas projektas, apie kurio teikimą svarstymui balandžio 3 dieną paskelbė Sakartvelo parlamento valdančiosios partijos lyderis, „iš esmės yra rusiško įstatymo dėl užsienio agentų kopija“.

Pareiškime primenama, kad Sakartvelo visuomenės masinis spaudimas privertė valdančiąją partiją pernai gegužę pažadėti atsisakyti šio įstatymo svarstymo.

Anot pareiškimą pasirašiusių politikų, pakartotinis šio įstatymo teikimas „kelia pavojų gyvybingai proeuropietiškai Sakartvelo pilietinei visuomenei ir kenkia šios šalies sunkiai iškovotoms europinėms perspektyvoms bei kandidatės statusui“.

„Tiek „Kartvelų svajonė“, tiek kartvelų tauta turi apsispręsti, su kuo jie žengia į priekį – su rusišku, ar su Vakarų pasauliu“, – pranešime cituojamas Ž. Pavilionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Amerika

Amerika turi itin griežtą užsienių agentų įstatymą. Reikia jo tikslią kopiją priimti Gruzijoje. Tada Povilionis galės ,,pašokinėti"!

EDAS

Lojantiems koncervams pilnos kelnės. Gėda, kad tokie parazitiniai vis " išrenkami" į valdžią.

:)))

kubos mafija puola
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS