Prezidentas iš švietimo ministro pareigų atleido G. Jakštą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS IŠ ŠVIETIMO MINISTRO PAREIGŲ ATLEIDO G. JAKŠTĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo iš švietimo ministro pareigų atleido Gintautą Jakštą.

Politikas iš Švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė pats. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

„Dekretas pasirašytas“, – BNS patvirtino prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Kiek anksčiau trečiadienį premjerė Ingrida Šimonytė ministro pasitraukimą aptarė su G. Nausėda. Po susitikimo ji teigė, kad laikinai švietimo ministrės pareigas eis socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

I. Šimonytė taip pat pabrėžė, kad jos komanda nedalino pavedimų be galimybės diskutuoti, G. Jakšto buvo paprašyta pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

Šiemet pirmą kartą pradėjus taikyti privalomą vienuoliktokų žinių patikrinimą, kurio vertinimai numatyti kaip sudėtinė brandos egzaminų rezultatų dalis, viešumoje kilo pasipiktinimas dėl per klampių ir sudėtingų fizikos bei matematikos B lygio užduočių.

Vėliau skųstasi ir kitais patikrinimais, pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti pačiam procesui.

G. Jakštas darbą pradėjo pernai liepą, kai iš šių pareigų tų metų gegužę pasitraukė Jurgita Šiugždinienė. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ai

senai laikas isvaikyt visa isprotejusio arklio vyriausybe

Klounai

kgb vaike nauseda, tavo fizionomija netelpa ekrana, ledi stora kiaule, jabanutsa, stooooooora karve, ir pats, pats storas baranas.. Tikiu kad pirma Putino raketa gaus nausedu seimyneleee))))

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

KAS NORS ATLEISKIT PARŚA NAUSEDA, JIS PER KADENCIJA NEPADARE NIEKO, BALSUOJAT UZ JI, UZ KA????????? Prasau, kas zino, KA JIS PADARE LIETUVAI?? Bent 3 punktus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS