G. Jaunius paskelbė stabdantis narystę Laisvės partijoje | KaunoDiena.lt

G. JAUNIUS PASKELBĖ STABDANTIS NARYSTĘ LAISVĖS PARTIJOJE

  • 35

Visuomenininkui Andriui Tapinui paskelbus apie galimai neskaidriai naudotas išmokas, buvęs Vilniaus tarybos narys Gediminas Jaunius stabdo savo narystę Laisvės partijoje.

Apie tai jis ketvirtadienį paskelbė savo feisbuko paskyroje.

„Stabdau narystę Laisvės partijoje. Apmaudu, ketverius darbo Vilniui metus mėginama apibrėžti nepagrįstais kaltinimais nesąžiningumu. Juos pateikusiems teks arba įrodyti, arba paneigti bei atlyginti padarytą žalą“, – skelbė G. Jaunius.

„Iki tol nenoriu niekam kelti rūpesčių, todėl stabdau narystę Laisvės partijoje, vildamasis šiuo veiksmu galutinai atsiriboti nuo bet kokių tolimesnių politinių insinuacijų. Pasibaigus Vilniaus tarybos nario įgaliojimams nedalyvauju politikoje ir neužimu jokių visuomeninių pareigų“, – pranešė buvęs tarybos narys.

Savo ruožtu, buvęs Vilniaus meras bei kartu su G. Jauniumi sostinės taryboje dirbęs Remigijus Šimašius teigė, jog buvęs kolega taip elgėsi, nes norėjo „išvengti biurokratijos“.

„Šitame čekiukų skandale visoje Lietuvoje matome neįtikėtino naglumo pavyzdžių. Skandalas užkabino ir Gediminą, kurio veiksmai žmonėms atrodo negražiai, BET. Aš puikiai žinau, kad Gediminas taip darė ne tam, kad kažką apgautų, o tam, kad išvengtų biurokratijos, kurios nuoširdžiai nekenčia. Gedimino moralinėmis savybėmis nei kiek neabejoju. Ačiū, kad buvai ir esi bendražygis“, – ketvirtadienį po G. Jauniaus įrašu feisbuke, jog stabdo narystę partijoje, komentavo R. Šimašius.

G. Jaunius teigė lauksiantis teisėsaugos darbo rezultatų ir nustačius pažeidimus ketinantis atlyginti žalą.

„Esu tikras, mesti kaltinimai yra nepagrįsti. Ir te niekam nekyla abejonių, garbę ir orumą, kaip ir kitas savo teises esu ryžtingai nusiteikęs ginti“, – skelbė G. Jaunius.

Tokį sprendimą jis priėmė visuomenininkui ir žurnalistui Andriui Tapinui šią savaitę paviešinus Vilniaus savivaldybės tarybos narių išmokų analizę. Joje atsidūrė ir Laisvės partijos narys G. Jaunius. Skelbiama, kad jis už 13,2 tūkst. eurų nuomojosi automobilį iš jam pačiam priklausančios įmonės.

G. Jaunius paskelbė nesutinkantis, kad šios lėšos buvo panaudotos netinkamai. Anot jo, minima įmonė už automobilį atsiskaitydavo lizingu, o išlaidos įmokoms ir kuro sąnaudos buvo gerokai didesnės nei kompensacija.

Buvusio tarybos nario teigimu, visi dokumentai yra tvarkingi ir iki šiol jokių priekaištų sulaukti neteko.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

...

Pagaliau atsiciukino kad i kala ilindes

Iškamša

Bėga iš skęstančio laivo,anas gi nedurnas manipuliatorius.

Anekdotas

Biurokratas nekencia biurokratijos, todel elgiasi ne taip, kaip turetu pagal istatymus. Bendrazygiai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS