G. Kirkilas: mums tikrai nėra prioritetas Seimo pirmininko pozicija | KaunoDiena.lt

G. KIRKILAS: MUMS TIKRAI NĖRA PRIORITETAS SEIMO PIRMININKO POZICIJA

„Socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas sako, kad derantis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo jo partijai Seimo pirmininko postas nėra prioritetas.

„Mums tikrai nėra joks prioritetas Seimo pirmininko pozicija. Tai buvo tik pirmas pareiškimas, memorandumas. Jeigu “valstiečiams“ tai didžiulė problema, tai jie patys gali deleguoti Seimo pirmininką“, - trečiadienį po partijos prezidiumo ir  frakcijos posėdžio žurnalistams sakė G. Kirkilas.

Jis taip pat patvirtino, kad „socialdarbiečiai“ reikalauja ir galvoja apie vadovavimą Socialinės apsaugos  ir darbo ministerijai.

„Mes pateikėme pasiūlymus, mes norime turėti instrumentą. Atrodo, kad išrinktasis prezidentas taip pat išreiškė kai kurių abejonių dėl šitos ministerijos. Aš manau, kad turime rimtesnių kandidatų į šitas pozicijas. Aišku, aš apie juos nekalbėsiu, kol derybos nesibaigė“, - sakė  G. Kirkilas.

Jis nesako, kiek ministrų portfelių norėtų „socialdarbiečiai“. „ Mes nekeliame šito klausimo“, - aiškino G. Kirkilas.

„Būtų gerai žinoti, kokie bus kiti Vyriausybės nariai, taip pat labai svarbu, kad premjeras Saulius Skvernelis pasakytų, ar jis tęs darbą“, - sakė  G. Kirkilas.

Jis nelinkęs kalbėti apie pasitraukimą iš derybų, nes, jų požiūriu, „derybos dar nesibaigė“. „Turint tinkamą politinę valią galima greitai susitarti, aš, pavyzdžiui, pasiryžęs ir šeštadienį, ir sekmadienį (dirbti. - ELTA), galima viską padaryti. Susitariama tada, kai susitariama dėl visko“, - tvirtino G. Kirkilas.

Jo teigimu, kadangi derybos dėl valdančiosios koalicijos sudarymo nepasibaigė, todėl negali būti kalbos apie sutarties pasirašymą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tik pesininkas

Nematau nei Kirkilo, nei Žemaitaičio nuopelnų, pasiekimų ir privalumų, kad jie būtų tinkami užimti postus seime ar vyriausybėje

Cha cha cha

Tau, Kirkilėli, didžiausias prioritetas yra renta. Ją pramušti lengviausia būnant Seimo pirmininku. Neieškok kvailių ir neskiesk niekų.

nepasitikiu

tokiais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS