G. Kirkilas: V. Pranckietis elgiasi negarbingai | KaunoDiena.lt

G. KIRKILAS: V. PRANCKIETIS ELGIASI NEGARBINGAI

„Socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas teigia esąs įsitikinęs, kad Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sprendimas neteikti „socialdarbiečio“ Juozo Bernatonio kandidatūros į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus nulemtas konservatorių noro.

„Aš manau, kad tai gera kandidatūra. Buvo ir anksčiau Seimo nariai teikiami. Nieko ypatingo čia nematau. Nežinau, kodėl čia triukšmas sukeltas. Seimo pirmininkas paprasčiausiai elgiasi negarbingai, jam pateikta ir daugiau kandidatūrų, kažkodėl jis iš pradžių jam pats pasiūlė. Po to, matyt, greičiausiai Ramūnas Karbauskis čia teisus, konservatorių (V. Pranckietis. – ELTA) pagąsdintas, konservatorių balsais laikosi. Tai toks negarbingas elgesys, tokiais atvejais reikia garbingai elgtis“, – Seime teigė G. Kirkilas.

ELTA primena, kad Socialdemokratų darbo partija pateikė V. Pranckiečiui pasiūlymą į KT teisėjus skirti J. Bernatonį. Tuo metu V. Pranckietis LRT televizijos laidai „Savaitė“ teigė, kad Seimui neteiks J. Bernatonio kandidatūros į KT teisėjus.

Seimo pirmininkas, prezidentas, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas kandidatus į KT teisėjus turi pateikti iki gruodžio 19 dienos.

R. Karbauskis: mes dar neapsisprendėme

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija dar nėra apsisprendusi dėl „valstiečių“ kandidato į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus.

„Mes dar neapsisprendėme“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, Seimo pirmininkui Viktorui  Pranckiečiui paskelbus, kad neteiks „socialdarbiečio“ Juozo Bernatonio kandidatūros į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus, „valstiečių“ frakcija nebalsavo dėl šios kandidatūros.

„Nebalsavome, nes buvo paskelbta, kad jo kandidatūros nesiūlys. Buvo aišku, kad Seimo pirmininkas daro taip, kaip jam liepia opozicija, atitinkamai mes ir nebalsavome, nėra reikalo“, – sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ziogas

Tikrai nėra pavyzdys Pranskietis, jei ko nemegstate, tai niekas jūsų nuomonės nepakeis, tik neizeidinekite žmonių, labai žema.

kotas

Negarbingesnio už patį pasmirdusį bebrą Kirkilą tikrai nėra ir ne jam postringauti apie Pranckiečio ,,negarbingumą".

Koloradinės koalicijos

veliavnešys, AMB bendražygis prabilo apie garbingumą, svieto pabaiga:))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS