G. Landsbergio žinia diktatoriams dėl neteisėtos migracijos: ne tik, kad nepavyks, bet gaus atgal | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIO ŽINIA DIKTATORIAMS DĖL NETEISĖTOS MIGRACIJOS: NE TIK, KAD NEPAVYKS, BET GAUS ATGAL

Rudenį tikimasi pradėti diskusiją dėl sankcijų tiems, kurie yra atsakingi už neteisėtą migraciją iš Baltarusijos, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Mes turime siųsti labai aiškų signalą ne tik Baltarusijai, bet ir kiekvienam diktatoriui, kuris nuspręstų naudoti tokį instrumentą prieš Europos Sąjungą ar kurią nors iš jos valstybių, kad jam tai ne tik, kad nepavyks, bet jis gaus atgal“, – žurnalistams antradienį sakė ministras.

„Vienas iš atsakymų yra sankcijos: mes esame pateikę Europos išorinių santykių institucijai sąrašą įmonių, žmonių, kurie yra, mūsų žiniomis, susiję su nelegaliais migrantų srautais ir kai tik institucijos grįš iš atostogų, galima bus pradėti diskusiją dėl sankcijų prieš šiuos asmenis ir institucijas“, – teigė jis.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija jau pateko per 4,1 tūkst. migrantų.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis.

Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Baba

ar mažam ar durnam - protas tas pats

Orka

Ar tavo senelis Vytautas jau gavo šią žinią?

viskas...

baigėsi kulipkos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS