G. Landsbergis Briuselyje dalyvaus Europos ir Azijos užsienio reikalų ministrų forume | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS BRIUSELYJE DALYVAUS EUROPOS IR AZIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRŲ FORUME

  • 5

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį dalyvaus Briuselyje vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono užsienio reikalų ministrų forume.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, jis pasisakys diskusijoje apie geopolitinius ir saugumo iššūkius Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.

Susitikimo paraštėse numatyti G. Landsbergio susitikimai su kolegomis iš Filipinų, Malaizijos, Bangladešo ir Australijos.

Penktadienį ministras taip pat dalyvaus Europos Sąjungos ir Pietryčių Azijos šalių asociacijos ASEAN užsienio reikalų ministrų susitikime.

Stiprindama ryšius su su Pietryčiu Azija, Bendrija siekia sumažinti priklausomybę nuo Kinijos.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad Kinija veikiau yra strateginis ES priešininkas nei partneris, o Bendrijos narių požiūris į šią Azijos šalį po truputį keičiasi.

Lietuvos ir Kinijos santykiai smarkiai pablogėjo, Vilniui 2021 metais leidus atidaryti Taivanui atstovybę šalyje su šios salos pavadinimu. Reaguodama į tai Kinija apribojo diplomatinius ir ekonominius ryšius su Lietuva, tačiau pastaruoju metu prekybos rodikliai tarp šalių vėl auga.

Lietuvos institucijos pabrėžia, kad išaugęs eksportas į kitas Indijos–Ramiojo vandenyno šalis atsveria smukusią prekybą su Kinija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

cia rengs

vasaros 5???

Anonimas

BUS DURININKAS IR PADAVINĖS PALTUS

Greičiau rinkimai

Kažin su kokia dabar šalimi nutrauks ryšius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS