G. Landsbergis dalyvaus užsienio ir gynybos ministrų susitikime dėl Malio | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUS UŽSIENIO IR GYNYBOS MINISTRŲ SUSITIKIME DĖL MALIO

  • 8

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį dalyvaus nuotoliniame užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikime dėl Malio.

Susitikimas vyks paaštrėjus įtampai dėl Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos Maliui pritaikytų ekonominių sankcijų, kurias parėmė Prancūzija, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga.

Maliui vadovaujantys kariškiai sausio pabaigoje išsiuntė iš šalies Prancūzijos ambasadorių, anksčiau pareikalavo, kad iš šalies savo pajėgas išvestų Danija.

Krašto apsaugos ministerija BNS yra patvirtinusi, kad nekeičia savo planų dėl karių dalyvavimo tarptautinėse misijose šioje Afrikos šalyje.

Ministerijos pateiktais duomenimis, šiuo metu Jungtinių Tautų vadovaujamoje operacijoje Malyje „Minusma“ tarnauja 47 Lietuvos kariai, Europos Sąjungos (ES) karinėje mokymo operacijoje Malyje (EUTM Mali) – du kariai.

Lietuva praėjusių metų pabaigoje yra pritarusi, kad į Malį taip pat galėtų būti siunčiama iki 30 karių ir civilių dalyvauti Prancūzijos vadovaujamoje operacijoje „Takuba“ kovoti su tarptautiniu terorizmu, tačiau šioje užduoties grupėje Lietuvos karių šiuo metu nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rus

Kas dar leidzia Lietuvos ožiui taškyti pinigus, jau taip prisiskraide kad tauta soti.

simonas b1b1agalv15

mėto pinigus paskui rėkia kad biudzetas skylėtas naujų mokesčių reikia

gal geriau su Somalio piratu atamanu

derink klausimus anukeli .....Malis--jau su rusais susede roma geria...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS