G. Landsbergis: dėl galbūt netinkamo dviejų ambasadorių elgesio toliau aiškinamasi | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: DĖL GALBŪT NETINKAMO DVIEJŲ AMBASADORIŲ ELGESIO TOLIAU AIŠKINAMASI

Užsienio reikalų ministerija (URM) toliau aiškinasi aplinkybes dėl galbūt netinkamo dviejų Lietuvos diplomatų – ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Eitvydo Bajarūno bei Lietuvos atstovo NATO Deivido Matulionio – elgesio.

„Kol kas situacijos komentuoti plačiai negaliu, nelabai turiu ir informacijos, – žurnalistams šeštadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas. – Institucijos veiklos organizavimo rėmuose vyksta apsikeitimas informacija.“

„Yra gauta tam tikrų pastabų dėl veiklos, į tuos skundus ar pastebėjimus yra reaguojama vidaus tvarkų nustatyta tvarka. Kai bus daugiau informacijos, informuosime“, – pridūrė jis.

Kaip prieš kelias savaites pranešė naujienų portalas „Delfi“, Užsienio reikalų ministerija gavo darbuotojų nusiskundimų dėl galimo E. Bajarūno mobingo bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Kol kas situacijos komentuoti plačiai negaliu, nelabai turiu ir informacijos.

Taip pat gauta duomenų, jog D. Matulionis galėjo nesilaikyti valstybės institucijų suteikto mandato ir savo veikla esą susilpninti Lietuvos derybines pozicijas derybose dėl NATO viršūnių susitikimo Vilniuje dokumentų.

Iš šių diplomatų paprašyta papildomos informacijos, tarnybiniai tyrimai nėra pradėti.

Prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę teigė šiuo metu pasitikintis minėtais ambasadoriais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vytas

LONDONE LIETUVOS AMBASADORIUS-NEKOREKTIŠKAS. IŠSIŠOKĖLIS.NEMANDAGUS SU DARBUOTOJAIS. MOBINGAS AMBASADOJE ĮMANOMAS? 16 VIRĖJŲ APTARNAVO JO 60 ŠVENTĘ ITALIJOJE. ĮDOMU,KAIP ATLĖKĖ PASKUI ŽMONĄ Į MITINGĄ DĖL ĄŽUOLO BASANAVIČIAUS GATVĖJE. BEJE JO APARTAMENTAI BASANAVIČIAUS GT. O SU DARBUOTOJAIS AMBASADOJE NESISKAITO. PER SAVO EGO NEPERLIPA. ŠVEDIJOS LAIKRAŠTIS RAŠĖ,KAD AMBASADORIUS TURĖJO VIENU METU DVI ŽMONAS. DAR NEIŠSISKYRĘS,APGYVENDINO AMBASADOJE MEILUŽĘ. FIGARO ŠEN. FIGARO TEN. UŽ VALDIŠKUS PINIGĖLIUS VISA ŠEIMA MĖGAUJASI PRABANGA PASAULYJE. NETOLERUOTINI VIEŠO ASMENS VEIKSMAI.

Neber kantrybes

Kada i Lietuva atstovaujancias pareigas nustos imti kremlines vatas? Ar kas padarys tvarka Tevyneje? Visur prakeikti “arabai” sulinde!

idomu kada lanzbergi sodinsim

uz nuopelnus lietuvai ... suprantu ji amerikonai apdovanos uz nuopelnus amerikai bet uz nuopelnus lietuvai tai vien i santykius su kinija pazejus jau reikejo lanzergi ir jo gimine saltiena sudet ir isvirt... negaliu ziurtet i tuos kurie smugdo ir griauna lietuvos ekonomika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS