G. Landsbergis: E. Gentvilo reakcija ir karščiavimasis stebina | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: E. GENTVILO REAKCIJA IR KARŠČIAVIMASIS STEBINA

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako esantis nustebęs dėl liberalo parlamentaro Eugenijaus Gentvilo pasipiktinimo jo žodžiais ir pabrėžia, jog dėl ministrų skaidrumo išsakyta pozicija skirta ir liberalų atstovui Ministrų kabinete.

E. Gentvilas antradienį pareiškė, kad konservatorių vadovas savo laiške frakcijų lyderiams pažeidžia jo ir kiekvieno Seimo nario, buvusio savivaldybės tarybos nariu ar gavusio parlamentines lėšas transportui karantino metu, nekaltumo prezumpciją.

G. Landsbergis žurnalistams trečiadienį teigė niekada nevadinęs E. Gentvilo vagimi.

„Aš pasakiau, kad jis nėra didesnis vagis negu jo deleguotas ministras“, – pareiškė G. Landsbergis, turėdamas galvoje Kauno taryboje dirbusį kultūros ministrą Simoną Kairį.

Jis, kaip ir finansų ministrė Gintarė Skaistė bei atsistatydinusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, buvo prezidento paraginti trauktis kilus dvejonių dėl naudotų lėšų skaidrumo.

Aš pasakiau, kad jis nėra didesnis vagis negu jo deleguotas ministras.

G. Landsbergis teigė buvęs informuotas, jog Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen perduos savo partijos kolegoms konservatorių siūlymų argumentus, o E. Gentvilo reakcija sakė esantis nustebęs.

„Kad jis taip karščiuotųsi, nustebino mane ir ne vieną mano bendruomenės narį“, – kalbėjo jis.

Konservatorių lyderis pirmadienį išplatino laišką parlamentinių partijų ir frakcijų vadovams kviesdamas juos palaikyti siūlymą rugsėjį surengti pirmalaikius parlamento rinkimus ir tai aptarti per susitikimą antradienį.

E. Gentvilas savo ruožtu priekaištavo, kad etikos požiūriu koalicijoje yra peržengtos „visos ribos“, tačiau ji dar egzistuoja.

Į kritiką, jog partijos interesus kelia aukščiau valstybės interesų G. Landsbergis pabrėžė, jog „didele dalimi bando paaiškinti visuomenei, kad liberalų partijos deleguotas ministras yra vertas pasitikėjimo“.

„Čia yra viena mano esminių žinių. Man labai gaila, kad ponui Gentvilui jo ministras rūpi šiek tiek mažiau negu man“, – pareiškė G. Landsbergis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, premjerė pareiškė, kad įteiks prašymą atsistatydinti iš pareigų.

Konservatorių prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Į tai reaguodamas prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, taip pat ir kultūros bei finansų ministrus Simoną Kairį bei Gintarę Skaistę, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

gal susirgo COVIDu ? ar turi 5 skiepa ? dddd

Ku Bartusevičius?

Ką į tai ,,Ženia 3%" pasakytų?

Netikiu, nors tu ką

Skaidrusis Gentvilas ir jo visa šeimyna nei karto nesusitepė per visus politikoje ir partijoje esančius metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS