G. Landsbergio interviu CNN: šalys, kurios gali dalytis vakcina, turėtų tai daryti | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIO INTERVIU CNN: ŠALYS, KURIOS GALI DALYTIS VAKCINA, TURĖTŲ TAI DARYTI

Vizito Kijeve metu interviu JAV televizijai CNN davęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad valstybės, kurios gali pasidalyti vakcina nuo COVID-19 su kitomis šalimis, turėtų tai daryti.

Pasak ministro, valstybės, įskaitant ir Lietuvą, negalės atsidaryti, kol nebus paskiepyta pakankamai ne tik pačios šalies, bet ir kaimyninių šalių gyventojų.

„Pirmiausia, aš manau, kad mes nesame saugūs, kol visi nėra saugūs, turime daug kontaktų su žmonėmis iš Baltarusijos, Ukrainos, atvykstančiais dirbti į Lietuvą ir, jei jie nėra paskiepyti, mes negalime atsidaryti. Tai yra vienas dalykas“, – teigė G. Landsbergis.

Be to, pridūrė G. Landsbergis, vakcinos nuo COVID-19 šiuo metu tampa ne tik priemone apsisaugoti nuo ligos, bet ir politiniu įrankiu.

„Antras dalykas yra tai, kad, kaip sakė mūsų ministrė pirmininkė (Ingrida Šimonytė – ELTA), vakcinos šiuo metu nėra tik sveikatos įrankis, jos taip pat yra politinis ir net geopolitinis įrankis. Matėme, ką daro Vladimiras Putinas, – siūlo vakciną kitoms valstybėms, nors vakcinos dozių trūksta jo šalies žmonėms. Pasinaudodamas vakcina, jis siekia pritraukti šalis arčiau Rusijos“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadvas.

„Dėl šios priežasties ES ir JAV turi padėti šalims, kurios yra mūsų kaimynės, kurios yra demokratiškos, laikosi teisinės valstybės principų, kurios gręžiasi į Vakarų šalis, kad jos suteiktų šiuo pandemijos metu taip reikalingą vaistą“, – tikino G. Landsbergis.

Ministras teigė, kad, atsižvelgiant į situaciją, ES žinutė šalims apie tai, kad Bendrija pirmiausia sieks užsitikrinti vakciną savo piliečiams, nebuvo labai raminama. G. Landsbergis sakė šiandien kalbėjęsis su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, kuriam sakė, kad Lietuva, kai tik turės pakankamai vakcinos dozių, pasidalys jomis su Ukraina ir kitomis Rytų partnerystės šalimis.

„Šalys, kurios gali dalytis vakcina, turėtų tai daryti“, – teigė jis.

 

 

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Fahas

Eik runkeli iš akiračio,senis kuprius dar ne nugaišo.

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Kam kalbėt,o tau su mimnštom smegenėm patylėt.---Jau prišnekėjai Lietuvai milijarliius nuostolius, litvake.---Ateis laikas,turėsi atsakyti,"politikieriau".Kinijoje jau seniai kabėtum ant sausos šakos.

Pritariu

Savaime suprantama, kad turimą perteklinę vakciną geriau atiduoti skurstančių šalių gyventojams, negu ją išmesti, kaip kad daro šį geradarį atstovaujama vyriausybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS