G. Landsbergis ir Europos Tarybos Generalinė sekretorė sutarė dėl paramos Ukrainai | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS IR EUROPOS TARYBOS GENERALINĖ SEKRETORĖ SUTARĖ DĖL PARAMOS UKRAINAI

  • 0

Ministras Gabrielius Landsbergis ir Europos Tarybos (ET) Generalinė sekretorė Marija Pejčinović Burić (Marija Pejčinovič Burič) susitikime Vilniuje patvirtino abipusį įsipareigojimą remti Ukrainą, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Kaip skelbiama, G. Landsbergis su Generaline sekretore susitiko ketvirtadienį. M. Pejčinovič Burič ministro kvietimu dalyvauja Vilniuje organizuojamame Demokratijos ateities forumą.

Susitikimo metu aptartos ET ir Lietuvos bendradarbiavimo aktualijos besikeičiančios geopolitinės situacijos kontekste bei artėjantis Lietuvos pirmininkavimas Europos Tarybos Ministrų Komitetui kitų metų gegužės–lapkričio mėnesiais.

Pareigūnai kaip esminį veiklos tikslą įvardijo paramą Ukrainai brutalios agresijos akivaizdoje.

„Tvirta parama Ukrainai bus aukščiausiu Lietuvos pirmininkavimo prioritetu. Pirmininkavimas leis mums dar labiau sustiprinti Vilniaus vaidmenį kaip globalaus laisvės ir demokratijos jėgų susitikimų ir keitimosi idėjomis centro ir prisidės prie Europos Tarybos ginamų ir atstovaujamų vertybių sklaidos,“ – pabrėžė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Lietuva pirmininkavimą ET Ministrų komitetui perims iš Lichtenšteino kitų metų gegužės mėnesį.

Lietuvos pirmininkavimo prioritetai užtikrins ET veiklos tęstinumą: bus tęsiamas ET Reikjaviko viršūnių susitikimo metu priimtų sprendimų įgyvendinimas.

Anot ministerijos, visokeriopa parama Ukrainai apims ir ET veiksmų plano Ukrainai įgyvendinimą, demokratinių institucijų stiprinimą, Žalos registro tinkamo veikimo užtikrinimą, ir pagrobtų Ukrainos vaikų grąžinimą.

Taip pat Lietuvos pirmininkavimas skirs dėmesio demokratijos regione stiprinimui, tęs paramą Baltarusijos ir Rusijos demokratinei opozicijai ir nepriklausomai žiniasklaidai.

Lietuva sieks stiprinti ir pačią ET, kad jos sekretoriate liktų tik ET valstybių narių piliečiai. Tarp kitų prioritetinių Lietuvos pirmininkavimo temų bus lyčių lygybė, kova su korupcija ir dezinformacija.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS