G. Landsbergis ir V. Pranckietis įvertino pasibaigusią Seimo kadenciją | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS IR V. PRANCKIETIS ĮVERTINO PASIBAIGUSIĄ SEIMO KADENCIJĄ

Kadenciją baigusio Seimo nariai skirtingai vertina ketverius savo darbo metus, jie kiekvieno politiko atmintyje turės savo įvertinimą.

„Buvo labai daug kasinėjimosi po praeitį, labai daug emocijų, galbūt mažiau darbo“, – po paskutinio Seimo posėdžio žurnalistams sakė Seimo narys konservatorius Gabrielius Landsbergis.

Opozicija, anot jo, buvo iškėlusi sau svarbių uždavinių. „Manėme, kad giname laisvą žodį ir apskritai giname opozicijos teises, giname demokratijos pamatus. Tokią savo misiją matėme ir manome, kad ją pavyko neblogai įgyvendinti ir rinkėjai tą įvertino“, – sakė G. Landsbergis.  

Pasibaigus kadencijai jis baigia ir opozicijos lyderio karjerą, nes dar šią savaitę taps naujojo Seimo valdančiosios koalicijos vedliu.

Seimo pirmininkas Viktoras  Pranckietis savo darbą šiose pareigose vertina kaip labai sudėtingą darbą, kadangi reikėjo „laviruoti tarp galimybių ir negalimybių, tarp norų ir nenorų, visą laiką būdavo gana didelė įtampa“. Pasak jo, labai daug buvo darbų, kurių net nesimato.

V. Pranckiečio vertinimu, Seimas padarė daug gerų darbų. „Tai yra ir socialinė sritis, gynybos sritis, švietimas. Kiek pavyko, kiek nepavyko? Tai ir sveikatos apsauga, žinoma, iššūkiai su pandemija. Tai buvo išskirtinis dalykas šiam Seimui, nes per 100 metų pirmą kartą toks dalykas nutinka.  Manau, kad turbūt labai svarbu, kad tai  įvertino žmonės šiuose rinkimuose ir galėjo tiesiog pasakyti, kaip dirba šis Seimas ir žmonių vertinimas yra pats teisingiausias“, –  pasibaigus sesijai žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Antradienį baigė darbą prieš ketverius metus, lapkričio 14-ąją, į pirmąjį posėdį susirinkęs 2016–2020 metų kadencijos Seimas.

Parlamentarai, antradienio pavakarę sugiedoję himną, paliko Seimo plenarinių posėdžių salę, kur ketverius metus dalyvavo įstatymų leidybos procese. Paskutinio posėdžio pabaiga paskelbta apie 15 val. 30 min. Po to Seimo nariai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Naujos kadencijos tryliktasis Seimas į pirmąjį posėdį susirinks lapkričio 13-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ir keliais eu įvertino

Seimas vos kelis ha teužima, bet geroj vietoj?

Kažin

ar paliko Seimo pirmininkas savo kėdę, gal ir toliau neužleis?

omg

broileris ir transformeris, net neskaičiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS