G. Landsbergis situaciją Ukrainoje aptarė su NATO generaliniu sekretoriumi | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SITUACIJĄ UKRAINOJE APTARĖ SU NATO GENERALINIU SEKRETORIUMI

  • 3

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptarė Rusijos veiksmus, telkiant karines pajėgas pasienyje su Ukraina ir aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Kaip pranešė ministerija, Lietuvos diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį į padažnėjusius paliaubų pažeidimus Donbaso regione ir suaktyvėjusią Rusijos dezinformacijos kampaniją, kaltinant Ukrainą dėl situacijos eskalavimo.

G. Landsbergis pažymėjo, kad reikia įdėmiai sekti situaciją ir siųsti aiškią žinią apie galimas pasekmes.

Ministras taip pat pabrėžė, kad kiekviena šalis yra laisva pasirinkti užsienio politikos kelią, todėl Lietuva ir toliau politiškai ir praktiškai rems Ukrainos siekį tapti NATO bei Europos Sąjungos nare.

Ketvirtadienį G. Landsbergis su vizitu lankysis Kijeve.

Ukraina kaltina Rusiją telkiant tūkstančius karių prie rytinės sienos, taip pat aneksuotame Kryme. Pranešimų apie pajėgų telkimą pasirodė Ukrainos rytuose įsiplieskus kruviniems susirėmimams su Rusijos remiamais separatistais.

Baltieji rūmai praėjusią savaitę pranešė, kad rusų karių šalia Ukrainos sienos dabar dislokuota daugiau nei bet kada nuo 2014 metų, kai įsiplieskė konfliktas Maskvai užėmus Krymo pusiasalį.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) perspėjo, kad Rusijai grės „pasekmės“, jei ji „agresyviai“ elgsis Ukrainos atžvilgiu.

Kremlius kariuomenės manevrų neneigia, bet pareiškė neartėjantis prie karo su Ukraina, taip pat pabrėžė, kad „neliks abejingas“ dėl rusakalbių likimo konflikto draskomame regione.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Turistines

kelionės po Velykų prasidėjo ........ užsimanė Linuka pralenkti beskraidydamas po dausas

KIAUKSINTIS KIEMSARGIUKAS NERIMSTA...

Tik juokas ima iš to Lietuvos išdaviko toks didžiulis susirūpinimas Ukrainos nacionalistais. Jeigu tas jo kvailiojimas nekeltų grėsmę Lietuvos saugumui - tegul sau loja į sveikatą. Bet... tas lazdos kitas galas taip smogs pačiai Lietuvai, kad ji, kaip valstybė, bus ištrinta iš pasaulio žemėlapio.

Anonimui Pydarui

Puspročių kiekis didėja ir didėja. Vieną dieną tie debilai sukels pasaulio katastrofą..........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS