G. Landsbergis: kandidatų paklausime, ar dalyvaus rinkimuose negavę partijos paramos | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: KANDIDATŲ PAKLAUSIME, AR DALYVAUS RINKIMUOSE NEGAVĘ PARTIJOS PARAMOS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas iškeltiems pretendentams kandidatuoti į Prezidento postą turi paruošęs klausimų. Antradienį vykusiame partijos Prezidiumo posėdyje, kuriame buvo aptartas rinkimuose ketinančio dalyvauti Vygaudo Ušacko elgesys, nutarta atsiklausti partijos skyrių iškeltų pretendentų, ar jie dalyvautų Prezidento rinkimuose negavę partijos paramos.

„Mes laukiame kandidatų kėlimo pabaigos, kuri bus rugsėjo 14 d. Tuomet Prezidiumas kreipsis į partiečius - kandidatus, prašydamas jų pateikti labai aiškų atsakymą dėl to, ar jie ketintų dalyvauti rinkimuose, negavę Tėvynės sąjungos paramos, nes tai turbūt daugiausia dvejonių ir nesusipratimų keliantis klausimas“, - po antradienį vykusio Prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis.

Prieš šį posėdį jis teigė nematantis dėl ko būtų galima bausti Prezidento rinkimuose ketinantį dalyvauti partijos narį V. Ušacką, o dėl jo partijoje kilusį šurmulį sieja su tuo, kad išankstiniai Prezidento rinkimai pačioje partijoje yra naujas reiškinys.

„Manau, kad daugiausia klausimų, kurie yra svarstomi, atsiranda dėl to, kad procesas yra naujas. Nei mes, nei kas nors Lietuvoje išankstinių rinkimų nėra turėję. (...) Manau, kad visi neaiškumai, nelygumai išsilygins ir viskas bus aišku, ir skaidru, teisinga, ir įdomu“,- antradienį prieš TS-LKD demokratų prezidiumo posėdį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Partiečiai išklausė Mažeikių skyriaus pirmininkės Linos Rimkienės kaltinimus V. Ušackui, kad esą jis galimą dalyvavimą Prezidento rinkimuose derina su vietos verslininkais, apeidamas partijos skyrių.

„Mielas Vygaudai, atvykęs į Mažeikius prieš kelias savaites čia įsteigėte keistą darinį - rinkiminę „Vyčio kuopą“, kuri, mano žiniomis, dirbs kaip vietinis jūsų rinkimų štabas rinkimų kampanijos metu“, - teigiama L. Rimkienės laiške.

Prieš posėdį G. Landsbergis, paklaustas ar nereikėtų bausti V. Ušacko, atsakė: „nematyčiau dėl ko“.

„Kol kas daugiau ar mažiau klausimai yra atsakyti, daugiausia keblumų kyla mūsų skyriams, aš manau, kad mes diskusiją turėsime, kai galimi kandidatai galbūt bendradarbiauja su tais žmonėmis, kurie yra tiesioginiai oponentai savivaldybėje. Tai kelia šiokių tokių klausimų, bet nereikia pamiršti, kad išankstinis rinkimų procesas toks ir yra, kad žmonės balsuos. (...) Jeigu nepavyks įtikinti kokio nors skyriaus, tai galima ir pralaimėti, tai politinio proceso dalis“,- teigė G. Landsbergis.

Jeigu nepavyks įtikinti kokio nors skyriaus, tai galima ir pralaimėti, tai politinio proceso dalis.

Jis taip pat kritiškai vertintų tai, jeigu koks nors partijos kandidatas nuspręstų bičiuliautis su politiniais oponentais.

„Jeigu koks nors galimas kandidatas, nekalbu konkrečiai apie V. Ušacką, bet koks kandidatas nuspręstų bičiuliautis, pvz. su „valstiečiais“, tas turbūt keltų nemažą nepasitenkinimą Tėvynės sąjungos gretose. Aš tai vadinčiau neišmintinga rinkimų strategija“, - sakė G. Landsbergis.

Partijos lyderis teigė neturįs tokių žinių, kad esą V. Ušackas gali eiti į rinkimus ir nesulaukęs partijos palaikymo. Jeigu taip atsitiktų, jo teigimu, tokiu atveju partijos saitai su tokiu asmeniu nutrūktų.

„Partijos išankstinė rinkimų tvarka numato labai griežtą punktą, kad partija daugiau galimybių su tokiu žmogumi sietis nebemato apskritai. Saitai su tokiu asmeniu nutrūktų. Bet, kita vertus, nereikia pamiršti, kad pralaimėjus išankstinius rinkimus Tėvynės sąjungoje ir einant savarankiškai tai yra didelis antspaudas tokio galimo kandidato ateičiai“, - sakė G. Landsbergis prieš partijos prezidiumo posėdį.

Rugsėjo 3 d. TS-LKD partijos narys V. Ušackas pareiškė priėmęs sprendimą dėl kandidatavimo Prezidento rinkimuose, primena ELTA.

„Priėmiau galutinį sprendimą dėl dalyvavimo 2019 m. vyksiančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose. Jį skelbiant norėsiu ne tik atvirai paaiškinti savo motyvus, bet ir atskleisti aplinkybes, paskatinusias mane apsispręsti būtent taip“, - pranešime cituojamas politikas.

Sprendimas dėl jo dalyvavimo Prezidento rinkimuose bus paskelbtas trečiadienio vidudienį prie Kauno pilies, greta Laisvės kario.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Atsakau Vladui Moterys eina į prezidentes todėl, kad Lietuvoje moterys yra protingesnės už vyrus. Jos geros ekonomistės, nedalyvauja korupcijose ir blaivininkės. Šitai patvirtina ir mūsų istorija.

Anonimas

Kas bus kad koncervu prezidenta isrinks Lietuvai galas o KGB anukas nusisneka .

patriotas

Pirmiausia turi buti sudaryta komisija istirti Landsbergiu seimos antivalstybine veikla, nukreipta pries Lietuvos valstybinguma1918-2018m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS