G. Landsbergis: Lietuvai svarbu, kad ES ir Azerbaidžaną sietų glaudesni ryšiai | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVAI SVARBU, KAD ES IR AZERBAIDŽANĄ SIETŲ GLAUDESNI RYŠIAI

  • 6

Su oficialiu vizitu lankydamasis Baku, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis su Azerbaidžano pareigūnais aptarė Lietuvos ir Azerbaidžano ryšių stiprinimo perspektyvas, pasirengimą rudenį numatytam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, saugumo padėtį regione ir kitas tarptautinės politikos aktualijas, sakoma pranešime.

„Azerbaidžanas – mūsų svarbus partneris, su kuriuo sėkmingai plėtojame praktinį bendradarbiavimą. Tai – didžiausia mūsų eksporto rinka regione“, – sakė G. Landsbergis. Pokalbiuose atkreiptas dėmesys į aktyvų Lietuvos reformų patirties perdavimo Azerbaidžanui procesą (mūsų šalies institucijos jau yra įsitraukusios į 12 Europos Sąjungos (ES) Dvynių projektų Azerbaidžane) ir šios šalies jaunuolių susidomėjimą studijomis Lietuvos universitetuose.

Pabrėžęs, kad Azerbaidžanas yra strateginis ES partneris energetikos srityje, ministras G. Landsbergis pažymėjo glaudesnių ES ir Azerbaidžano santykių svarbą ir pareiškė viltį, kad netrukus pavyks užbaigti nuo 2017 metų vykstančias derybas dėl naujos kartos ES ir Azerbaidžano bendradarbiavimo susitarimo, atversiančio naujų galimybių abiem pusėms. Lietuvos ir Azerbaidžano atstovai sutiko, kad tai būtų svarbus pasiekimas artėjant Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Susitikimuose su Azerbaidžano pareigūnais G. Landsbergis akcentavo Lietuvos suinteresuotumą tvariu ir ilgalaikiu Kalnų Karabacho konflikto sprendimu, kuris iš esmės prisidėtų prie taikos ir stabilumo Pietų Kaukaze įtvirtinimo. Jis pažymėjo, kad Lietuva remia ESBO Minsko grupės pirmininkų pastangas, taip pat pasisako už didesnį ES vaidmenį šiame procese.

Penktadienį užsienio reikalų ministras G. Landsbergis baigė savo oficialų vizitą Pietų Kaukazo valstybėse. Azerbaidžano sostinėje ministrą priėmė šalies prezidentas Ilhamas Aliyevas, užsienio reikalų ministras Jeyhunas Bayramovas ir ekonomikos ministras Mikayilas Jabbarovas, kartu su G. Landsbergiu vadovaujantis tarpvyriausybinei dvišalio bendradarbiavimo komisijai.

Oficialių susitikimų išvakarėse balandžio 29 dieną užsienio reikalų ministras G. Landsbergis Baku taip pat atidarė Lietuvos totoriams skirtą fotografijų parodą bei dalyvavo bendrame su Lenkija renginyje Gegužės 3–iosios Konstitucijos 230-ųjų metinių proga.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: Lietuvai svarbu, kad ES ir Azerbaidžaną sietų glaudesni ryšiai
  • G. Landsbergis: Lietuvai svarbu, kad ES ir Azerbaidžaną sietų glaudesni ryšiai
  • G. Landsbergis: Lietuvai svarbu, kad ES ir Azerbaidžaną sietų glaudesni ryšiai
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

LIETUVAI BUVO "LABAI SVARBUS" AFGANISTANAS...

Juknevičienė net ąžuolus tenai vežė sodinti...Neprigijo...Šiandien iš tenai jau Amerikos teroristai neša kudašių. Įdomu - ką mūsų piemenėlis sodins Azerbaidžane? Ir...tegul nepasakoja Lietuvos piliečiams kaip "naudinga" glaudžiai bendradarbiauti su ta tolima šalimi. Juokas ima iš mūsų lojančio kiemsargiuko, kuris tik be jokios naudos švaisto Lietuvos piliečių pinigus, vykdydamas JAV teroristų užduotis.

Bajurus

bjaurius surado..O kas mums iš to? Lygtai brudų mūsų Lietuvoje mažai yra?Bent su armianais draugaut bandytų o čia su adzerbaidzianais.Taigi jiems Putkinas Karabaxa atidavė visai armenu neklausdamas

tai

esi veidmainiskas /krikscionis/ jukkas puole krikscioniskus armenus jei ne musulmonai GEDA su tokiai bendraut jau geriau su rusais nes sovietu nebeliko neskaitant zirinovski /zydeli/ karo kurstytoja?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS