G. Landsbergis: Lietuvos ir Irako veiksmai sprendžiant migrantų krizę gali tapti pavyzdžiu | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVOS IR IRAKO VEIKSMAI SPRENDŽIANT MIGRANTŲ KRIZĘ GALI TAPTI PAVYZDŽIU

  • 21

Irake viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad šalių bendradarbiavimas sprendžiant migracijos krizę gali tapti pavyzdžiu Europos Sąjungai.

Jis Bagdade sekmadienį susitiko su Irako ministru pirmininku Mustafa al Kadhemi (Mustafa Kazemiu) ir užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu.

„Irako pasiryžimas padėti Lietuvai ir priimtos priemonės leidžia kalbėti apie sėkmingą modelį, kuris gali būti taikomas visos Europos Sąjungos lygiu panašioms krizėms spręsti“, – pranešime spaudai sakė G. Landsbergis.

„Tačiau matome ir dar daugiau potencialo ES ir Irako suartėjimui, politiniam dialogui, atsivėrimui srityse, kurios būtų abipusiai naudingos: švietimas, prekyba, dalijimasis patirtimi”, − pridūrė jis.

Irako pasiryžimas padėti Lietuvai ir priimtos priemonės leidžia kalbėti apie sėkmingą modelį.

Irako piliečiai dominavo tarp pernai į Lietuvą per pasienį su Baltarusija atvykusių daugiau nei 4 tūkst. neteisėtų migrantų.

G. Landsbergis padėkojo kolegoms už aktyvų šalies įsitraukimą, sprendžiant migrantų grąžinimo klausimus, bei reguliarias Irako konsulų misijas į Lietuvą, siekiant identifikuoti piliečius, teigiama pranešime.

Anot Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, ministrai aptarė pasiteisinusias priemones, sprendžiant migracijos klausimus, savanoriškai sugrįžusių irakiečių integravimosi procesą Irake ir dvišalio bendradarbiavimo galimybes.

G. Landsbergis taip pat atkreipė dėmesį, kad tik abiejų šalių pastangomis pavyko pažaboti neteisėtos migracijos srautus, tačiau, artėjant pavasariui, jie gali vėl išaugti, todėl svarbu toliau išlikti budriems, vykdyti informacinę kampaniją bei perspėti irakiečius nepakliūti į Baltarusijos režimo paspęstus spąstus, teigiama pranešime.

Ministras reiškė viltį, kad naujai formuojama vyriausybė tęs pradėtus darbus ir abi šalys įgyvendins konkrečius dvišalius projektus sienų apsaugos, gyventojų registravimo, švietimo, sveikatos apsaugos srityse.

Jis patikino, kad Lietuva ir toliau laikysis savo įsipareigojimų ir rems globalios koalicijos kovai prieš grupuotę „Islamo valstybė“ ir NATO sprendimus stabilumui Irake įtvirtinti.

Pirmadienį G. Landsbergis lankysis Irako Kurdistano regione, kur susitiks su jo lyderiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Beata

Nabagėlis

aptars

su Kurdistano lyderiu , kaip galimai greičiau spręst gyventojų mažėjimo problemas Pabaltijo šalyse , pasitelkiant draugiškų Artimujų Rytų šalių žmogiškuosius resursus

Atrodo išvarytas

Atrodo kaip išvarytas iš namų ir iš Lietuvos. Blaškosi kaip Kazanova. Liūdesys ir melas veide. Kiek pinigėlių Irakas užsidirba - tyli, baisu pasakyti. O gehužės, birželio, liepos, rugpjūčio mėnesiais tie patys sušalę išvežti pasišildyti madžahedai atvyks su dar šimtą kartų didesne kompanija ir pavyzdingi santykiai duos dar didesnę naudą Irakui. O Lietuviai toliau besiblaškančio Landzbergio bus kvailinami, kol pagaliau vėl sakys aš atsistatydinu, o senelis pakeis pampersą, nuvalys snarglį ir lieps toliau po pasaulį blaškytis ir taip dar tris metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS