G. Landsbergis NATO ministrų susitikime: Aljansas turi labiau remti mūsų artimiausius partnerius | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS NATO MINISTRŲ SUSITIKIME: ALJANSAS TURI LABIAU REMTI MŪSŲ ARTIMIAUSIUS PARTNERIUS

  • 4

„Lietuva remia NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo „NATO 2030" pasiūlymus, stiprinančius NATO kolektyvinę gynybą, politines konsultacijas, atsparumą bei modernizaciją. Aljansas turi labiau remti mūsų artimiausius partnerius ir draugus Ukrainoje bei Gruzijoje“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, dalyvaudamas NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje.

Kovo 23-24 dienomis vykusiame susitikime NATO ministrai aptarė Aljanso adaptaciją, atsaką į destabilizuojančius Rusijos veiksmus, situaciją Afganistane bei saugumo situaciją regione.

Pasak G. Landsbergio, atsižvelgiant į dinamiškai kintančią saugumo aplinką, būtinas strateginis NATO planavimas dešimtmečiams į priekį. Pasak ministro, turime padaryti viską, kad Aljansas ir toliau užtikrintų taiką ir saugumą milijardui gyventojų.

Vieningas Vakarų atsakas į agresyvų Rusijos elgesį ir grėsmę euroatlantiniam saugumui buvo aptartas bendroje sesijoje su Švedija, Suomija ir Europos Sąjungos Vyriausiuoju įgaliotiniu Josepu Borrelliu. Susitikimuose pabrėžta, jog svarbu įdėmiai stebėti augančią Rusijos karinę grėsmę NATO kaimynystėje, įskaitant gilėjančią Rusijos ir Baltarusijos karinę integraciją.

NATO, tęsdama adaptaciją, turi įgyvendinti jau sutartus sprendimus dėl gynybos ir atgrasymo priemonių Baltijos regione. Anot G. Landsbergio, Lietuva yra atvira dialogui NATO-Rusijos taryboje, tačiau atviras ir konstruktyvus dialogas galimas tik pasikeitus Rusijos elgesiui.

G. Landsbergis kartu su Estijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrais susitiko su JAV Valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu. Šio susitikimo metu aptartas JAV ir Baltijos šalių bendradarbiavimas saugumo srityje, NATO atgrasymo ir gynybos priemonių stiprinimas bei tolesnė parama Rytų partneriams.

„Turime stiprinti demokratinio pasaulio vertybines pozicijas, telkdami sąjungininkų atsaką į autoritarinių režimų agresyvėjimą. Turime siekti pažangos žmogaus teisių ir demokratijos klausimais“, – teigė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o kas tavo artimiausi PARTNERIAI ???

anusauskas su zingeriu ??ar armonika su cmile ?

Cha cha cha

barzda augina boba paseno nenori atrodyt jaunai derintis reikia

dede

Tai kad jis per DEDULES revoliucija psichiatrinej buvo pasleptas ir ten mokesi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS