G. Landsbergis NATO ministrų susitikime dėl Afganistano: transatlantinis ryšys – stiprybės pamatas | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS NATO MINISTRŲ SUSITIKIME DĖL AFGANISTANO: TRANSATLANTINIS RYŠYS – STIPRYBĖS PAMATAS

  • 11

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, neeiliniame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime kalbėdamas apie 20 metų trukusios NATO misijos „Tvirta parama" užbaigimą, pažymėjo, kad dabartinėje situacijoje labai svarbu išlaikyti Aljanso vienybę ir solidarumą.

Nuotolinis posėdis penktadienį surengtas, siekiant aptarti sudėtingą saugumo situaciją Afganistane.

„Transatlantinis ryšys yra mūsų stiprybės pamatas. Turime kruopščiai įsivertinti tiek išmoktas pamokas, tiek ir pasiekimus, privalome vieningai užtikrinti, kad dabartinė situacija nevirstų dar viena migracijos krize", - sakė G. Landsbergis.

Nuotolinio susitikimo metu sąjungininkai patvirtino įsipareigojimus saugiai evakuoti pavojuje esančius NATO šalių ir Afganistano piliečius. Evakuacijos operacijos bus tęsiamos per tarptautinį Hamid Karzai oro uostą Kabule.

NATO užsienio reikalų ministrai taip pat pareikalavo nutraukti smurtą Afganistane, išreiškė susirūpinimą dėl blogėjančios žmogaus teisių padėties šalyje, paragino visas šalies politines jėgas laikytis tarptautinių įsipareigojimų ir saugoti visų Afganistano žmonių, o ypač moterų, vaikų ir mažumų, teises.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

NATO GYVYBINGAS TOL KOL JI CEMENTUOJA JAV. TAI JI STIPRYBES PAMATAS.JUOS VIENUS PALEISK TAI JIE TARPUSAVYJE SUSIPJAUS GREITAI.

Padla tu

Kaip ir debilas senelis

Nesuprantantis

Talibai puola. Nato bėga. Keista
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS