G. Landsbergis pasveikino naująją Suomijos kolegę E. Valtonen, aptarė saugumo klausimus | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS PASVEIKINO NAUJĄJĄ SUOMIJOS KOLEGĘ E. VALTONEN, APTARĖ SAUGUMO KLAUSIMUS

  • 0

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį pasveikino Eliną Valtonen tapus naująja Suomijos užsienio reikalų ministre, telefonu aptarė dvišalio ir regioninio bendradarbiavimo bei saugumo klausimus.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, pokalbio metu taip pat aptartas liepą vyksiantis Vilniaus NATO viršūnių susitikimas.

„Sveikiname Suomiją tapus 31–ąja NATO nare. Šis istorinis Suomijos sprendimas ir žingsnis žymiai sustiprins saugumą Baltijos jūros regione“, – cituojamas G. Landsbergis.

Suomija NATO nare tapo balandžio mėnesį. Šį žingsnį išprovokavo Rusijos karas Ukrainoje, o Suomijos prisijungimas prie Aljanso reiškia, kad NATO siena su Rusija pailgėjo dvigubai.

G. Landsbergis pokalbio metu pažymėjo, jog itin svarbu stiprinti glaudesnį Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą.

„Matau didžiulį potencialą Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo formate. Ypač dabartiniame geopolitiniame kontekste. Esame bendraminčiai, todėl turime dar labiau aktyviai veikti kartu“, – sakė jis.

Lietuvos ir Suomijos diplomatijos vadovai taip pat aptarė būtinybę tęsti paramą Ukrainai bei imtis priemonių, kad būtų užtikrinta Rusijos atsakomybė už karo prieš Ukrainą nusikaltimus.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, Elina Valtonen, karas Ukrainoje, Suomija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS