G. Landsbergis prakalbo apie galimai piktus kėslus valdančiųjų stovykloje | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS PRAKALBO APIE GALIMAI PIKTUS KĖSLUS VALDANČIŲJŲ STOVYKLOJE

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia įžvelgiantis galimai piktus kėslus valdančiųjų stovykloje. Politiko teigimu, tai, kad valdančiųjų gretose pasigirsta kalbų, esą koronoviruso grėsmės akivaizdoje Seimui į posėdžius rinktis pakaktų vieną dieną per savaitę, neleidžia negalvoti, kad tiesiog siekiama išvengti nepatogių klausimų, skirtų daugumos lyderiams. Apie tai, teigia G. Landsbergis, jis prasitarė ir pirmadienį vykusio pokalbio su šalies vadovu Gitanu Nausėda metu.

„Viena vertus, jie jau užsipuolė opoziciją bandydami įtikinėti, kad Seimo posėdžiai tikrai vyksta ir kad Seimas dirba. Tačiau kita ranka valdantieji parodo, kad Seimas yra nereikalingas. Ketvirtadienį mes turime opozicinę darbotvarkę, turėtume turėti Vyriausybės valandą, kada turėtų būti užduodami klausimai Vyriausybei... Todėl, kaip sako klasikai, kas galėtų paneigti, kad būtent ketvirtadienio posėdis, kuomet Vyriausybė privalo atsakyti į klausimus ir opozicija gali pateikti savo projektus, valdantiesiems yra nereikalingas“, – Eltai teigė G. Landsbergis, pabrėždamas, kad ketvirtadienį ketinama pateikti projektus dėl reprezentacinių ir kanceliarinių lėšų atsisakymo.

„Yra opozicinės darbotvarkės dalis, kurią mes esame iškomunikavę, pristatę ir įregistravę. Todėl norėtume turėti debatus Seime, tačiau mums to daryti neleidžia. Tai tikrai kertasi su demokratija“, – akcentavo konservatorius.  

G. Landsbergis neslėpė, kad apie šią situaciją kalbėjo ir pirmadienį su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Prašiau ir prezidento paramos... Jis dažnai kalbėdavo apie atsakingo Seimo darbo poreikį. Dabar opozicija yra palikta be galimybės sušaukti posėdį“, – teigė G. Landsbergis.

Tikrai atrodo, kad po tuo yra pikti kėslai ar bent jau potencialiai pikti kėslai.

Politikas tvirtino nesuprantantis „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimų, esą saugantis užsikrėtimo koronavirusu grėsmės, reikėtų kas savaitę į posėdžius rinktis tik vieną dieną.

„Karantinas yra lengvinamas, prekybinės įmonės grįžta į darbą... parduotuvės atsidaro. Ką tai reiškia? Visuomenė grįžta į darbą, o Seimas ne? Tikrai atrodo, kad po tuo yra pikti kėslai ar bent jau potencialiai pikti kėslai. Siekiama, kad nebūtų klausimų dėl ekonominio plano, dėl keliuko asfaltavimo. Tiesiog yra noras išvengti parlamentinės kontrolės tikrąja to žodžio prasme“, – aiškino G. Landsbergis.

Jo teigimu, jei valdantieji antradienį visgi nuspręs, kad ketvirtadienį parlamentarai neturi rinktis, opozicija inicijuos neeilinį posėdį.

„Jei valdantieji atsisakytų šaukti posėdį, tuomet mes su opozicijos parašais surengtume neeilinį posėdį“, – apibendrino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad G. Landsbergis pastarąją savaitę kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir Seimo valdybos narius, ragindamas atkurti reguliarų Seimo darbą, visas parlamentinės kontrolės formas bei kartu su ekspertais ieškoti būdų, kaip visos demokratinės procedūros turėtų būti užtikrinamos gyvenimo su virusu sąlygomis.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė tuomet Eltą informavo, kad Seimo valdyba patvirtino Seimo posėdžių grafiką, kuriame numatoma nuo kitos savaitės darbą tęsti įprastiniu būdu, tai yra, organizuojant du posėdžius per savaitę. Ar pritarti šiam pasiūlymui, bus sprendžiama Seniūnų sueigos posėdžio metu antradienį.

Kaip šį pirmadienį portalui Delfi sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis, opozicijos pasiūlymas rinktis dvi dienas per savaitę, taip grįžtant į normalų Seimo darbo ritmą, nėra atsakingas. Jis pasidalino savo asmeniniu pasiūlymu – rengti po vieną Seimo posėdį per savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

varnas

tikrai taip juk lietuvos šali nereikia tiek seimo salei sėdinčiu išlaikytiniu tokio skaičiau juk vis ten nėra buve pilnos kodencijos metu 141 išrinkto negerai galimi juk buva ir susirgimai ir kitoio pobudžio atotrukiai , bet ne po puse išrinktu kur buna iš 141 tik 65 seimunu, dirba ,kam to reikia dėkite antspauda ir vykite lauk tos negerovus, ar neužtenka, baikim stpo gana išlaikytiniu,

Pilietis

Reikia mažinti Seimo narių skaičių Seime, ankstesnis referendumas buvo sąmoningai paruoštas taip,kad nubalsuotu neteisingai.Nereikia tokiai mažai šaliai, tiek daug Seimo narių.Jie visi vis tiek nedirba, inicijuoja darbą ir gauna atlyginimą.Vienų žodžių reikia ši klausimą spręsti rimtai .

Augis

Broileri eik į šiukšlina, pasikapstik gal populiarumą sau atrasi, o gal mordai dar kelius milijonus iškasti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS