G. Landsbergis: Prancūziją sudomino Lietuvos siūlymai dėl sankcijų Minskui | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: PRANCŪZIJĄ SUDOMINO LIETUVOS SIŪLYMAI DĖL SANKCIJŲ MINSKUI

Prancūzijoje viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį pristatė Lietuvos siūlymus dėl papildomų Europos Sąjungos (ES) sankcijų Minskui, susijusių su jo indėliu kurstant neteisėtos migracijos krizę.

G. Landsbergis Paryžiuje susitiko su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yves'u Le Drianu (Žanu Ivu Le Drianu).

„Žinia buvo ta, kad gerais norais ir griežtais pareiškimais migrantų nesustabdysi. Reikia nuspręsti, kokių veiksmų galima imtis. Konkrečiai aptarėme idėją įvesti sankcijas Baltarusijos oro uostams“, – BNS telefonu iš Paryžiaus sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Jis pasakė, kad tai labai įdomi idėja“, – teigė jis.

Žinia buvo ta, kad gerais norais ir griežtais pareiškimais migrantų nesustabdysi.

ES ėmėsi diskusijų dėl naujų sankcijų Baltarusijai, kad paspaustų Aliaksandro Lukašenkos režimą, kaltinamą neteisėtos migracijos į kaimynines Bendrijai priklausančias šalis organizavimu.

Įtampa dar labiau sukilo nuo pirmadienio, prie Baltarusijos pasienio su Lenkija atvykus keliems tūkstančiams migrantų. Lietuvos pareigūnai baiminasi, kad panaši situacija gali pasikartoti prie jos sienų.

Pasak G. Landsbergio, Lietuva siūlo ES uždrausti komercines sutartis su Baltarusijos oro uostais.

Anot jo, taip siekiama neleisti oro linijoms organizuoti skrydžių iš Artimųjų Rytų ar Afrikos šalių, kurių piliečiai atvykę į Minską vėliau bando neteisėtai kirsti ES sieną, į Baltarusiją.

„Europos Sąjunga iki šiol nėra pritaikiusi sankcijų oro uostams, todėl turime plačiau aptarti, kaip tai atrodytų“, – sakė G. Landsbergis.

Jis tvirtino su Prancūzijos diplomatijos vadovu taip pat aptaręs galimą paraginimą Rusijai pasirūpinti, kad Baltarusijoje būtų sukurtas humanitarinis koridorius migrantų grįžimui į kilmės šalis.

J.-Y. Le Drianas šią savaitę rengiasi susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

„Atsakomybė už jų valdomo režimo veiksmus tenka ir jiems (Rusijai – BNS)“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Jis taip pat „provokacija ir politiniu trolinimu“ pavadino S. Lavrovo pareiškimą, kad ES turėtų mokėti Baltarusijai, kad ši stabdytų migrantus.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai iš Baltarusijos pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

deinis

Pasenau ir nepriprantu prie naujų žodžių,,pvz.sankcija,ar tai ne kem nkimas ,ar kaip ,skaičiau kad Rusijai tai išėjo į naudą ,pasistatė UST LUGA,belarusai stato didžiausias gamyklas,ir tas kenkimas kenkia paprastiems žmonėms ,ar aš neteisus.

Rus

Kur tik ožys pasirodo lauk deserto, migrantu bus dar daugiau, juk vyko pas juodašiknius tai reisu padaugejo.

Anonimas

Ot ne px kas varlilavalgius sudomino? Ką Lietuvius sudomino? Tegu valina tie šikniai į Ukrainą, ten jiem paaiškins kaip namo papulti. Nereikalingi jie čia lygiai kaip ir mes nereikalingi ten.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS