G. Landsbergis: prezidentas parodė gerą pavyzdį Vyriausybei | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: PREZIDENTAS PARODĖ GERĄ PAVYZDĮ VYRIAUSYBEI

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas prezidento Gitano Nausėdos iškeltas idėjas dėl mokestinių pakeitimų, sveikina šalies vadovo iniciatyvumą vidaus politikos ir ypač ekonomikos bei socialinės apsaugos srityse, tačiau nerimauja, kad šios idėjos bus numarintos valdančiosios daugumos.

„Prezidento parodytas aktyvumas ir iškeltos pirmosios konkretesnės idėjos ekonominėje ir socialinėje srityse, keliant tikslą pamažu didinti valstybės perskirstymą, yra sveikintinos. Tokia lyderystė reikalinga, nes atnaujinta Vyriausybė nepristatė nė vieno rimtesnio naujo pasiūlymo, kaip spręsti gilėjančias socialines ir ekonomines problemas, o daugelis vykdytų reformų – nuo mokesčių mažinimo iki mokytojų apmokėjimo ar universiteto jungimo – patyrė fiasko. Mes, kaip valstybė, neturime tokios prabangos leisti likusius metus iki Seimo rinkimų Vyriausybei vegetuojant ir nieko nedarant. Todėl Prezidento pasiūlytos idėjos yra vertos rimtos ir atsakingos diskusijos Seime”, – teigia G. Landsbergis.

Iš valdančiosios daugumos lyderių bei finansų ministro irzlių reakcijų, deja, galime spręsti, kad nepanašu, jog Vyriausybė imsis iniciatyvos įgyvendinti prezidento pasiūlytas idėjas.

Pasak Seimo TS-LKD frakcijos pirmininko, prezidentas parodė gerą pavyzdį Vyriausybei, kad siūlydamas didinti socialines išlaidas kartu laikosi fiskalinio neutralumo principo ir teikia pasiūlymus, kaip padidinti ir pajamas į biudžetą. 

„Iš valdančiosios daugumos lyderių bei finansų ministro irzlių reakcijų, deja, galime spręsti, kad nepanašu, jog Vyriausybė imsis iniciatyvos įgyvendinti prezidento pasiūlytas idėjas bei teikti šiuos projektus per Vyriausybę. Daugiau priešingai – tokios idėjos Vyriausybės bus blokuojamos. Todėl prezidentas greičiausiai bus priverstas pateikti konkrečius įstatymų projektus savarankiškai. Kviečiame tai padaryti ir esame pasiruošę konstruktyviai diskusijai, nes daugelis iškeltų idėjų atitinka mūsų programines nuostatas arba net esame panašius projektus patys registravę. Kaip pavyzdžiui, raginimą stabdyti neapmokestinamo pajamų dydžio tolesnę plėtrą ar Monikos Navickienės registruotą analogišką projektą dėl papildomų laisvadienių vieną vaiką auginantiems tėvams”, – pažymėjo G. Landsbergis.

Penktadienį Seimo valdybos nariai su šalies prezidentu aptars jo pasiūlytas iniciatyvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

NET NEPADORU

sitas konservatoriu valdovas visuomet turi reikala izeisti Skverneli,nors pats jo nei mazos daleles neatstoja.Gal reiketu paciam buti saziningam ir nenaudoti valstybinio turto mokykloms,darzeliams.O tai moko visus kitus kaip reikia buti saziningais,tik pats saves tai nemato.Tie tavo pasigirti milijonai patys is nieko neatsirado,nes ir kiti tai turetu,bet deja - ne visi sugeba naudotis taip kaip tamsta.

...

Ach, Broileriukas ėmė Prezidentą girt - ar reikia suprast kad Dėdulė jau jį 'pakabino'?..

izvalgus

Vel Prezidentas spudzia ranka zydui.Nemalonu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS