G. Landsbergis ragina politikus nedalyvauti „Kremliaus provokacijoje“ dėl Ž. Pavilionio | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA POLITIKUS NEDALYVAUTI „KREMLIAUS PROVOKACIJOJE“ DĖL Ž. PAVILIONIO

Užsienio reikalų ministras, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis ragina parlamentarus atsisakyti ketinimų atstatydinti iš pareigų Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininką Žygimantą Pavilionį, o opozicijos grasinimą pasitraukti iš komiteto vadina „nugrota plokštele“.

Pasak jo, politikai neturėtų dalyvauti „Kremliaus provokacijose“.

„Aš manau, kad visa ta ataka, mėginimas atšaukti Žygimantą iš komiteto pirmininko pozicijos yra to paties Kremliaus žaidimo tąsa, – BNS ketvirtadienį sakė G. Landsbergis. – Strategams, pradėjusiems tuos apsimestinius skambučius, tai idealus rezultatas, jeigu būtų keičiami politikai“.

„Tikrai raginu nedalyvauti šitame žaidime ir atskirti Kremliaus provokaciją, jose dalyvauti politikams nederėtų“, – pridūrė jis.

Seimo opozicija trečiadienį parlamento pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė surinktus parašus dėl nepasitikėjimo Ž. Pavilioniu dėl jo pasisakymų pokalbyje su provokatoriais iš Rusijos.

Aš manau, kad visa ta ataka, mėginimas atšaukti Žygimantą iš komiteto pirmininko pozicijos yra to paties Kremliaus žaidimo tąsa.

Anot opozicijos, jeigu politikas liks poste, jos atstovai pasitrauks iš URK.

G. Landsbergis teigė, kad yra pasirengęs politikams pagelbėti diskutuojant su Ž. Pavilioniu dėl „darbo principų“.

„Galiu padėti ieškoti sutarimo taškų. Tą darėme iki šiol ir tai pavykdavo“, – sakė ministras.

Pasak jo, opozicijos grasinimas trauktis iš Seimo Užsienio reikalų komiteto „tampa tokia nugrota plokštele“.

„Prisimenu pasitraukimus iš Seimo, iš posėdžių salės, iš darbo grupių. (...) Kai tą darai penktą ar šeštą kartą per pusę metų, akivaizdu, kad tai tėra priemonė timptelti virvutes“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Jeigu jie nuspręs nedalyvauti komitete, tai jų teisė“, – teigė jis.

Opozicija siekia siekia atstatydinti Ž. Pavilionį po jo pasisakymų pokalbyje su Rusijos provokatoriais, apsimetusiais Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu.

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis anksčiau teigė, kad pokalbis su rusų provokatoriais nebuvo vienintelė Ž. Pavilionio klaida užsienio politikoje.

Paviešintame pokalbyje Ž. Pavilionis dėsto savo ir valdančiųjų požiūrį įvairiais užsienio politikos klausimais, o pokalbio pabaigoje paragina pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį ir pavadino prezidentą „simboliniu“.

Į apsimetėlių iš Rusijos spąstus patekęs Ž. Pavilionis teigė esąs įsitikinęs, kad nepadarė žalos Lietuvos interesams. Jo teigimu, po šios atakos būtina solidžiai reaguoti – išmokti pamokas ir pasiruošti galimoms būsimoms atakoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Kęstas

JAV prezidentas Bidenas rodo poreikį stabilizuoti santykius su Kremliumi, kad JAV sutelktų dėmesį į Pekiną. "Turėtume nuspręsti, kur bendradarbiauti yra mūsų abiejų ir pasaulio interesų labui, ir išsiaiškinti, ar galime tai padaryti. O sritys, kuriose nesutariame, aiškiai parodo, kokios yra raudonos linijos", - sakė p. Bidenas žurnalistams pirmadienį po Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos viršūnių susitikimo. Po G-7 ir NATO aukščiausiojo lygio susitikimų išleistuose komunikatuose buvo beprecedentė Kinijos kritika, tai aiški pergalė p. Bidenui, kuris dalyvavo susitikimuose tikėdamasis atkreipti dėmesį į Pekino žmogaus teisių pažeidimus ir kitus veiksmus, kuriems prieštarauja Vakarų tautos. Naujasis Lietuvos vadovas, konservatorius Pavilionis, gali būti nepatenkintas tokia Amerikos pozicija. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

tai tešlagalwis anukas

taip pat priklauso Lotinosu mafijai... tešlagalwis gina kita tešlagalwi...

Augis

Pats broileris pliurpalas kokių retai rasi, jeigu iš skaito kad Pavilonis kalbos Rusijos provokacija tai jį reikia teisti kaip Rusijos provokatorių, o broileri kaip bandantį ji pridengti, štai kokį UR ministrą turime kitos šalys gali padidėti ha ha!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS