G. Landsbergis: rinkimų situacija Anykščiuose ir Visagine – keista | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: RINKIMŲ SITUACIJA ANYKŠČIUOSE IR VISAGINE – KEISTA

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis keista vadina situaciją dėl merų rinkimų Anykščiuose ir Visagine, kuomet iš jų buvo pašalinti ir vėl grąžinti du kandidatai, ir teigia, jog Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų paaiškinti, kodėl taip nutiko.

Jis taip pat pareiškė, kad aiškinantis padėtį gali būti reikalingi „kokie nors pokyčiai“, tačiau konkrečiau to nedetalizavo.

„Iš tikrųjų situacija yra keista. Manau, kad mažų mažiausiai VRK turėtų paaiškinti, kaip atsitiko tokia situacija, kokiais principais buvo priimti tie sprendimai, kurie lėmė, kad mes visi atsidūrėme tokioje padėtyje“, – žurnalistams Vilniuje trečiadienį sakė G. Landsbergis.

„Neatmesčiau, kad bus reikalingi koke nors pokyčiai“, – pridūrė jis.

VRK sulaukė kritikos iš politikų ir kandidatų, kai jau po pirmojo merų rinkimų turo iš rinkimų buvo išbraukti į antrąjį turą patekę dėl korupcijos teisti kandidatai į merus – „Laisvės ir teisingumo“ kandidatė Dalia Štraupaitė Visagine ir „valstiečių“ kandidatas Kęstutis Tubis Anykščiuose.

Po teismų sprendimų VRK galop buvo priversta grąžinti juos abu į rinkimus.

Rinkimų Anykščiuose atveju tai įvyko jau po pirmosios išankstinio balsavimo antrajame ture dienos, todėl VRK teko anuliuoti jau atiduotus balsus ir paraginti rinkėjus atvykti balsuoti dar kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nieko čia

baisaus ....... reikia įvairovės

O buvo dėtos tokios pastangos,

kad prakišti kuo daugiau konservatorių į merus

visi į rinkimus--juk zinote, kvailiai ir aferistai nemėgsta

Įstatymų nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybės komisijos pirmininkės,o sąmoningas rinkimų klastojimas [gal lūzeriams įsakius] neatleidzia nuo baudziamosios .atsakomybės p,pirmininke..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS