G. Landsbergis: su Indija sieksime dar platesnio bendradarbiavimo | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: SU INDIJA SIEKSIME DAR PLATESNIO BENDRADARBIAVIMO

  • 2

Antradienį Niujorke užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitikime su Indijos išorės reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru aptarė dvišalių santykių plėtros, ekonominio bendradarbiavimo ir regioninio saugumo klausimus, sakoma pranešime.

„Džiaugiamės draugiškais ir sėkmingai plėtojamais dvišaliais santykiais. Indija vaidina svarbų balansuojamą vaidmenį Indijos-Ramiojo vandenynų regione bei turi reikšmingą įtaką pasaulio ekonomikos popandeminiam atsigavimui. Esame bendraminčiai daugeliu klausimų – nuo paramos demokratijai, veiksmingam daugiašališkumui iki tarptautinės taisyklėmis grindžiamos tvarkos skatinimo ir tarptautinės teisės laikymosi. Neabejotinai turime ir toliau mūsų dialogą aktyviai palaikyti bei plėsti“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Pokalbio metu ministras informavo Indijos kolegą apie Lietuvos planus stiprinti savo atstovavimą Indijoje – dar šiais metais atidaryti garbės konsulatą Hiderabade, taip pat pristatė interesus plėtoti ryšius biotechnologijų, farmacijos, informacinių technologijų srityse. G. Landsbergis paragino Indiją savo ruožtu apsvarstyti galimybes įsteigti ambasadą Vilniuje bei pakvietė ministrą S. Jaishankarą atvykti į Lietuvą su vizitu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimui Pydarui

Baudžiauninkų sąskaita, nesveikas keliautojas

darbuosis...

Neš demokrastiją Indijon....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS