G. Landsbergis su Vokietijos kolega sutarė bendradarbiauti kovoje prieš dezinformaciją | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SU VOKIETIJOS KOLEGA SUTARĖ BENDRADARBIAUTI KOVOJE PRIEŠ DEZINFORMACIJĄ

  • 8

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, trečiadienį Berlyne susitikęs su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu, aptarė Lietuvos ir Vokietijos dvišalius santykius, regioninį bendradarbiavimą, santykius su Rusija ir Kinija, situaciją Rytų kaimynystėje, vakcinaciją, saugumo padėtį regione bei kitus tarptautinės darbotvarkės klausimus.

Ministrai sutarė imtis bendrų veiksmų, siekiant efektyviau koordinuotai kovoti su hibridinėmis grėsmėmis, tarp jų - dezinformacijos keliamais iššūkiais.

„Atsisakydama vykdyti Europos Žmogaus Teisių Teismo reikalavimą nedelsiant paleisti Aleksėjų Navalną iš kalėjimo, Rusija diskredituoja Europos Tarybos pamatinius tikslus: ginti teisės viršenybę, demokratiją ir žmogaus teises", - pabrėžė ministras G. Landsbergis.

Kalbant apie vakcinacijos procesą Europos Sąjungoje (ES), G. Landsbergis pažymėjo, kad Lietuva nekantriai laukia sprendimo iš Europos vaistų agentūros (EMA) dėl "AstraZeneca" vakcinos naudojimo.

„Tikimės, kad vakcinacijos procesas, naudojantis šia vakcina, bus toliau tęsiamas. Ši vakcina praėjo reikalingus testus, todėl viliamės, kad visi klausimai bus atsakyti, pasitikėjimas naudotis ja atgautas, ir vakcinacijos procesas toliau tęsis", - pažymėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Aptariant saugumo padėtį, G. Landsbergis padėkojo kolegai už pastaraisiais metais išaugusią Vokietijos lyderystę, užtikrinant Lietuvos ir regiono saugumą. Ministras pabrėžė transatlantinių santykių svarbą ir teigė, jog tvirti transatlantiniai ryšiai yra neatsiejami nuo mūsų regiono saugumo užtikrinimo.

Kalbant apie Kiniją, G. Landsbergis kvietė Vokietiją apsvarstyti bendro ES narių ir Kinijos bendradarbiavimo formato idėją (27+1). Šis formatas leistų efektyviau ginti ES šalių interesus ir išlaikyti vieningą bendrijos politiką Kinijos atžvilgiu.

Ministrai taip pat pasidžiaugė glaudžiais diplomatiniais santykiais, kurių atkūrimo trisdešimtmečio progą minime šiais metais.

Vizito metu ministras G. Landsbergis taip pat susitiko su Vokietijos kanclerės užsienio reikalų ir saugumo politikos patarėju Janu Heckeriu, davė interviu dienraščiui „Tagesspiegel", dalyvavo diskusijoje su Vokietijos užsienio ir saugumo politikos instituto direktoriumi ir ekspertais.

 

GALERIJA

  • G. Landsbergis su Vokietijos kolega sutarė bendradarbiauti kovoje prieš dezinformaciją
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

JONAS

Gabry ar paėgsi su tuo nukvošusu seniu kovoti prieš tiek šaliu švedija danija lenkija italija ir kitos o ju daug sustabdė ar ruošiesi tik su lietuvos tauta kovoti kad prakištum nuodus

J0

Anukas reiskiasi visur ir vakcinom padeda kaip kurioms salims tai gal ta astra zeneka tegul ir perleidzia juk dabar lentynose stovi

DIEDUKAS

TARYBŲ LAIKAIS BUVO VIENA PARTIJA VIENA TIESA.PRASMUKUS Į VALDŽIA KONSERVAMS IR NARKOMANŲ,BEI GĖJŲ ĮTEISINTOJAMS,DABAR VĖL VIENA TIESA,VIENA NUOMONĖ.KITŲ KANALŲ ŽINIOS UŽBLOKUOTOS,NES TEISYBĖS BIJOMA.TARYBINIŲ LAIKŲ KOPIJA.LIKO TIK ŠALĮ LANBIRKIO PAMINKLAIS APSTATYTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS