G. Landsbergis telefonu su Japonijos kolega aptarė Kinijos spaudimą, padėtį Ukrainoje | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS TELEFONU SU JAPONIJOS KOLEGA APTARĖ KINIJOS SPAUDIMĄ, PADĖTĮ UKRAINOJE

  • 6

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis telefonu su Japonijos kolega Yoshimasa Hayashi (Jošimasa Hajašiu) trečiadienį aptarė Kinijos spaudimą, situaciją Rusijos užpultoje Ukrainoje, pranešė Tokijas.

Japonijos užsienių reikalų ministerijos (URM) pranešime teigiama, kad ministrai kalbėdami apie padėtį Ukrainoje pritarė, jog panašiai mąstančios šalys bendradarbiautų, siekiant kuo greičiau sustabdyti Rusijos agresiją.

Taip pat abu diplomatijos vadovai išreiškė rimtą susirūpinimą dėl pastaruoju metu suintensyvėjusios Kinijos karinės veiklos, patvirtino taikos ir stabilumo Taivano sąsiauryje svarbą.

Pekinas šį mėnesį surengė didžiules oro ir jūrų pajėgų pratybas aplink salą, protestuodamas prieš JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelousi) ir Kongreso delegacijos vizitus Taibėjuje.

Tuo tarpu Lietuvos ir Kinijos santykiai į žemumas nugarmėjo Vilniuje pernai atidarius Taivaniečių atstovybę.

Kinija atstovybės atidarymą palaikė Lietuvos parama Taivanui veikti kaip nepriklausomai valstybei ir sumenkino su šalimi diplomatinius ryšius, ėmėsi prekybos ribojimų.

Lietuvos pareigūnai teigia, jog šalis gali laisvai ir nevaržomai rinktis partnerius.

Anot Japonijos URM, ministrai pokalbio metu taip pat patvirtino, kad toliau bendradarbiaus ekonominio spaudimo prieš Lietuvą ir atsako į Šiaurės Korėjos veiksmus klausimais.

G. Landsbergis su kolega pasikeitė nuomonėmis apie bendradarbiavimą tarptautinėje arenoje ir susitarė ateityje toliau stiprinti dvišalius santykius, juos perkeliant į aukštesnį lygį, rašoma pranešime.

Anksčiau Lietuvos diplomatijos vadovas Japoniją yra pavadinęs svarbiausia Lietuvos partnere Azijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

na

Japonai atnaujine naftos importa iš Rusijos sulauke Landzbergio skambučio:)

jo

ir kada sitas sudbergis prades dirbt lietuvai...

skiep

apie Lietuvos reikalus kaip visad pamirso pakalbet,tai juk tokia smulkmena ta Lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS