G. Landsbergis tikisi su opozicija sutarti dėl užsienio politikos po savivaldos rinkimų | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS TIKISI SU OPOZICIJA SUTARTI DĖL UŽSIENIO POLITIKOS PO SAVIVALDOS RINKIMŲ

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikisi, jog su opozicija pavyks užbaigti diskusijas dėl partijų susitarimo užsienio politikos srityje po savivaldos rinkimų.

„Turiu lūkestį vieną: artėjantys savivaldybių rinkimai gali būti, kad šiek tiek keičia politinį foną. Natūralu: partijos tampa konkurencingesnės, jos mažiau linkusios tartis ir derėtis, dėl to, kad klausimai tuoj pat persiduoda į politinį, rinkiminį lauką, tuomet susitarti yra sunkiau.

„Gal aš tiesiog norėčiau pasiūlyti opozicinėms partijoms šiek tiek luktelti su susitarimu, leisti jam ataušti, pavadinkime taip. Kai baigsis rinkimai – grįžti prie jo ir pabaigti diskusijas.

Pasak jo, valdantieji yra „pasiruošę diskutuoti ir ieškoti papildomų kompromisų“.

Politinės partijos buvo pradėjusios rengti susitarimą dėl užsienio politikos, tačiau kilus ginčams dėl dokumento procesas sustojo. Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra priėmusi sprendimą jo nepasirašyti.

Nacionalinį partijų susitarimą dėl saugumo ir užsienio politikos kaip vieną prioritetų dar  rudens sesijoje yra įvardijęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vėl

haliucinacijos prieš užmiegant ............... bent vidurių lašų porciją į mineralinį vandenuką prisilašines ''diskutuotu ir kompromisų'' ieškotų

Makas

Kada baigsis vaiku darzelis valstybes valdyme?

to per ilgu

Pagal konstituciją užsienio politiką vykdo Prezidentas.vaikėze,ar ir to nežinai.Kokia tamsa.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS