G. Landsbergis: valdantieji G. Nausėdą stato į fronto liniją | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: VALDANTIEJI G. NAUSĖDĄ STATO Į FRONTO LINIJĄ

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad valdantieji, palaikydami susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių, mėgina prezidentą Gitaną Nausėdą „pastatyti į fronto liniją“. G. Landsbergis teigia palaikantis prezidento nuomonę, kad palikus ministrą poste bus keliamas klausimas ir dėl premjero Sauliaus Skvernelio.

„Man atrodo, kad jei tie žmonės, kurie šiandien vakare priiminės šį sprendimą, turėtų sąžinės ir padorumo ir apskritai laikytųsi minimalių etikos taisyklių, tai klausimas būtų išspręstas jau seniai. Juk tikrai ministrai Lietuvoje buvo atstatydinti ir dėl mažesnių įtarimų, pažeidimų ir klausimų. Dabar šis klausimas yra labai ilgai ištęstas. Aš pritarčiau prezidentui, kuris pasakė, kad jeigu J. Narkevičius lieka, tai klausimai gali kilti ir dėl paties premjero. Kodėl jis taip dengia J. Narkevičių, ar tik tas dengimas nėra dėl to, kad ir apsaugotų save patį dėl keliuko klausimo. Deja, visi esame klampinami klampiame asfalte“, – kalbėjo G. Landsbergis.

G. Landsbergio nuomone, prezidentas pateko į keblią situaciją.

„Prezidentui – kebli situacija. Valdantieji mėgina jį pastatyti į fronto liniją (...) Manau, jis kels rimtesnius klausimus, ir tai mes jau girdime iš praeitos savaitės interviu. Jis kėlė klausimus, kad J. Narkevičius yra tik dėlionės dalis ir, matyt, prezidentas bus priverstas tuos klausimus kelti ir toliau“, – teigė konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus baigiantis 2019-iesiems paragino trauktis iš einamų pareigų.

Savo ruožtu valdantieji į prezidento pareikštą nepasitikėjimą reaguoti neskubėjo ir nutarė, kad susisiekimo ministro likimą spręs 2020 m. sausio 14 d. valdančiosios koalicijos išplėstiniame posėdyje. Premjeras S. Skvernelis interviu Eltai užsiminė, kad kartu šiame posėdyje bus pasiūlytas ir kandidatas užimti šiuo metu laisvą Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Augis

Debiloidas susirupino prezidentu, sakytų tiesiai vykdik planą ,,B,, kuri sukūrė ožys.

Užtenka į jo \\\\\.../////

snukį pažiūrėt.nuotaika visai dienai sudergta.

Danutė

SYKALIAI ZURNALISTAI-SYKNALAIZIAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS