G. Landsbergis Vilniuje sutiks su Estijos bei Lichtenšteino kolegomis | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS VILNIUJE SUTIKS SU ESTIJOS BEI LICHTENŠTEINO KOLEGOMIS

  • 7

Lietuvoje trečiadienį lankysis naujasis Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna) bei Lichtenšteino diplomatijos vadovė Dominique Hasler (Dominika Hasler).

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, M. Tsahkna susitikime su Gabrieliumi Landsbergiu aptars aktualias regiono saugumo, paramos Ukrainai, sankcijų Rusijai ir Baltarusijai, bendrų infrastruktūrinių projektų temas.

Tai bus antrasis balandžio 17 dieną prisiekusio M. Tsahkna vizitas užsienyje. Jis prieš kelerius metus Estijos Vyriausybėje yra dirbęs gynybos ministru.

Tuo metu Lichtenšteino užsienio reikalų, švietimo ir sporto ministrė susitikimo su G. Landsbergiu metu taip pat aptars paramą Ukrainai, bei šios šalies atstatymą, saugumą ir gynybą regione.

Be to, bus aptartas liepą Vilniuje vyksiantis NATO viršūnių susitikimas, bendradarbiavimas daugiašaliuose formatuose bei dvišalis bendradarbiavimas.

Ministrė susitiks ir su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene.

D. Hasler taip pat dalyvaus vainiko padėjimo ceremonijoje prie memorialo žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę Antakalnio kapinėse, aplankys Ukrainos centrą.

Tai bus pirmasis ministrės vizitas Lietuvoje, ji šalyje lankysis iki ketvirtadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

aha

Ale kas čia dabar,kremlinai aiškina,kam kur važiuot,gyvent, nieko sau, išmokit pirma rašyti

gana veidmainauti,,,,gaidelis atsirado mat,

ANANIMAI tavo tevyne rusija, o GABRIELIUS YRA MUSU,LIETUVOS ZMOGUS,ne tau spresti kur kam gyventi,dziaukis dar dar neatsiduriai pas savo matusku rasija, atsirado mat kamandirius , eik pirma burna issiplauti,putino gerbejau,o lietuvos neliesk savo bjauriomis zabtais,

>>>Anonimas \\\\\.../////

>Kolega,truputį pataisau,to litvako gimtinė Lietuva,o Izhraįlis tai jo TĖVYNĖ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS