G. Landsbergis vyksta į ES Užsienio reikalų tarybą: esame ties karo slenksčiu | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS VYKSTA Į ES UŽSIENIO REIKALŲ TARYBĄ: ESAME TIES KARO SLENKSČIU

  • 64

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje.

Bendrijos užsienio reikalų ministrai aptars naujausią informaciją dėl Rusijos karinių pajėgų telkimo šalia Ukrainos ir surengs diskusiją apie Europos saugumo padėtį.

Pusryčių metu ES ministrai neformaliai pasikeis nuomonėmis su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, pranešė ES Taryba.

„Nepaisant diplomatinių pastangų, situacija prie Ukrainos sienų toliau aštrėja. Esame ties karo slenksčiu. Rusija didina įtampą, ne tik vykdydama vis naujas karines pratybas, bet ir nuolatinėmis provokacijomis, Kremliaus surežisuotais civilių objektų apšaudymais rytinėje Ukrainoje, milžiniškais dezinformacijos srautais. Tai ne tik pažeidžia Minsko ir kitus tarptautinius susitarimus, kuriais grindžiama Europos saugumo architektūra, bet ir akivaizdžiai rodo, kad ieškoma preteksto karinei intervencijai“, – vizito išvakarėse sakė G. Landsbergis.

Nepaisant diplomatinių pastangų, situacija prie Ukrainos sienų toliau aštrėja. Esame ties karo slenksčiu.

„Kartu su partneriais privalome kuo greičiau sutarti dėl griežtesnės reakcijos į Rusijos provokacijas ir hibridinius veiksmus. Taip pat svarbu ir toliau visokeriopai remti Ukrainą, stiprinti jos ekonominį ir karinį atsparumą“,– sakė jis.

Sausio mėnesį vykusioje taryboje ministrai akcentavo, kad Rusijos bandymai iš naujo nustatyti skiriamąsias linijas Europos žemyne kenkia pamatiniams principams, kuriais grindžiamas Europos saugumas, ir dar kartą patvirtino visapusišką paramą Ukrainai.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, per susitikimą pirmadienį ministrai taip pat aptars pusmetį besitęsiančią ir gilėjančią politinę krizę Bosnijoje ir Hercegovinoje, vykstančias derybas dėl rinkimų ir dalinės konstitucinės reformos bei ES veiksmus, jei situacija blogėtų. Jie kalbės ir apie padėtį Malyje, kur karinė chunta jau paprašė kai kurių ES valstybių narių pasitraukti iš šalies. Bus diskutuojama apie ES lyderystę klimato diplomatijos srityje, pasirengimą JT klimato kaitos konferencijai COP27. Planuojama priimti išvadas dėl ES klimato diplomatijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

Per tokius nesubrendėlius

Atsiranda neramumai. Šitokius klausimus turi spręsti mąstantys politiniai diplomatai ,suinteresuoti išlaikyti TAIKĄ ne tik savo šaliai. O tokie geltonsnapiai,kuriems dar vadovauja marazmatikai,tik paaštrina susidariusią konfliktinę situaciją.

URM'e \\\\\.../////

kada skrisi?,Batia laukia.

Kęstas

Kodėl Rusija nepuola Ukrainą? Nes Rusijos problema yra NATO judėjimas ir ginklavimasis Europoje. Pokalbiai apie "vargšus" ukrainiečius yra skirti nukreipti dėmesį nuo šios problemos. (Mokslas-studijos-ekonomika)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS