G. Landsbergis žada kelti klausimą dėl ES sankcijų Baltarusijai griežtinimo | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS ŽADA KELTI KLAUSIMĄ DĖL ES SANKCIJŲ BALTARUSIJAI GRIEŽTINIMO

Vidaus reikalų ministerijai pranešus apie netinkamas sąlygas Baltarusijoje esantiems ir į Lietuvą siunčiamiems migrantams, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis žada kelti klausimą dėl Europos Sąjungos sankcijų Minskui griežtinimo.

„Manau, kad tikrai kelsime šį klausimą. Tai – dar vienas skyrius į grubius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos matome vykstant Baltarusijoje. Tuos klausimus ir anksčiau kėlėme, bet, manau, šį etapą taip pat nepraleisime pro akis“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė G. Landsbergis.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė informavo, jog į Lietuvą bandantys patekti migrantai, pareigūnų teigimu, bando patekti į šalį šaltu oru net ir basomis, taip darydami spaudimą pasieniečiams juos įleisti.

Tai – dar vienas skyrius į grubius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos matome vykstant Baltarusijoje.

Ministrės teigimu, bent devyni migrantai pateko į Lietuvos gydymo įstaigas po to, kai jie lapkritį buvo sąmoningai laikomi palapinių stovyklose Baltarusijos pusėje, iš jų neišleidžiami, asmenys nebuvo apsirūpinę šiltais drabužiais, neprisitaikę būti žiemos sąlygomis.

Lietuvos pareigūnai migrantams suteikia  humanitarinius paketus su šiltais drabužiais, avalyne, tačiau, pasak A. Bilotaitės, migrantų netinkama apranga šaltajam metų laikui nėra pagrindas juos įleisti į Lietuvą.

Lietuvos pareigūnai pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžė 45 neteisėtai į šalį bandžiusius patekti migrantus. Iš viso į Lietuvą nuo šių metų sausio neįleista 10,6 tūkst. neteisėtų migrantų.

Prieš kiek daugiau nei metus kilusį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ji

Geriau kelk klausima kaip seneliui daugiau laiko skirti .nauda didesne bus

Anūko

haliucinacijos po interpeliacijos ........

KOKS SUTAPIMAS....

To pačio Cichanovska prašė Kanados premjero...Šeima Gabriukas-Svietka bando sugriauti Baltarusija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS