G. Lansbergis: prezidentas jau seniai supykęs ant tų, kurie ragina skiepytis | KaunoDiena.lt

G. LANSBERGIS: PREZIDENTAS JAU SENIAI SUPYKĘS ANT TŲ, KURIE RAGINA SKIEPYTIS

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis nemano, kad Seimui atmetus prezidento veto dėl mokamų testų įvedimo nepasiskiepijusiems darbuotojams, tai sukeltų didesnį Gitano Nausėdos nepasitenkinimą. Pasak konservatorių lyderio, šalies vadovas jau seniai pyksta ant raginančių vakcinuotis.

„Prezidentas, man atrodo, jau seniai yra galutinai supykęs ant tų, kurie ragina skiepytis. Nemanau, kad čia kažkas labai nuo to pasikeis“ , – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį atsakydamas į žurnalistų klausimus sakė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras tikina, kad jis komandiruočių neatšaukė vien dėl to, kad galėtų dalyvauti Seimo plenariniame posėdyje, kuriame bus balsuojama net dėl trijų prezidento veto atmetimų.

Prezidentas, man atrodo, jau seniai yra galutinai supykęs ant tų, kurie ragina skiepytis. Nemanau, kad čia kažkas labai nuo to pasikeis.

„Tai nėra tiesa. Deja, žiniasklaida kartais skuba interpretuoti dalinę informaciją ir pateikia netikslius faktus. Komandiruotė buvo suplanuota būtent tokia. Tiesą sakant, nors šiandien džiaugiuosi, kad galiu dalyvauti balsavime, kiti kolegos yra būtent dėl to atšaukę, bet mano atveju tai buvo toks planas. Taip kad, nepaisant to, jog labai smagu yra nupiešti ką nors skandalingo, šiuo atveju nėra jokio skandalo“ , – tikino konservatorių pirmininkas.

Premjerė: svarbu, kad žmonės skiepytųsi

Valdantieji siekia atmesti prezidento G.Nausėdos veto mokamiems nevakcinuotų darbuotojų testams ne dėl paties atmetimo, o siekdami paskatinti žmones skiepytis, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Nėra svarbu atmesti prezidento veto, o yra svarbu, kad žmonės skiepytųsi“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Ji pažymėjo, kad nuostata dėl profilaktinių COVID-19 testų finansavimo biudžeto lėšomis buvo priimta, kai ne visi norintys galėjo pasiskiepyti, o dabar esant pakankamai vakcinų tokia tvarka „kelia tam tikrų moralinių dilemų“.

„Deja, bet dabar galiojanti tvarka, kuri leidžia mokesčių mokėtojų pinigais gana nesunkiai finansuoti savo kitus pasirinkimus be aiškių medicininių priežasčių, turbūt kad kelia tam tikrų moralinių dilemų, todėl Vyriausybė siūlo šitos nuostatos atsisakyti“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Nėra svarbu atmesti prezidento veto, o yra svarbu, kad žmonės skiepytųsi.

„Dar kartą priminsiu, kai buvo numatytas profilaktinis testavimas mokesčių mokėtojų pinigais, nes visais kitais atvejais profilaktika yra apmokama darbuotojo arba darbdavio lėšomis, (...) tuo metu, kai vakcinos buvo neprieinamos kiekvienam norinčiam ir turinčiam galimybę pagal amžiaus kategoriją pasiskiepyti. Dabar taip nėra, ir jei žmonės vis dėlto daro kitus pasirinkimus, turbūt už tuos pasirinkimus jie galėtų ir patys susimokėti“, – kalbėjo premjerė.

Klausiama, ar valdantieji siekdami ketvirtadienį atmesti tris prezidento veto, nesugadins santykių su Prezidentūra, premjerė atsakė, kad „nei parlamentas nėra prezidento viršininkas, neigi prezidentas nėra parlamento viršininkas“.

„Nežinau, ką jūs dedate į turinį „santykiai“, bet reikia suprasti vieną labai paprastą dalyką – nei parlamentas nėra prezidento viršininkas, neigi prezidentas nėra parlamento viršininkas, ir čia jau yra kiekvienos iš šių institucijų atsakomybės ir supratimo apie sprendžiamus (klausimus) parodymas ar įrodymas, ir kiekviena institucija pagal savo supratimą elgiasi“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Kadangi prezidentas yra vienas, jo sprendimai turbūt lengviau paaiškinami, Seime yra 141 Seimo narys ir kaip susidėlios balsavimas, pamatysime, bet turbūt kad argumentų įstatymų atmetimams arba jų laikymui nepriimtais reikėtų daugiau“, – pažymėjo premjerė.

Seime iš viso ketvirtadienį bus balsuojama dėl trijų prezidento veto, ir visus tris valdantieji siekia atmesti.

Pirmasis įstatymas – dėl mokamų testų nevakcinuotiems darbuotojams, kiti du – dėl nuolatinio Seimo atstovo Europos Sąjungoje ir aplinkosaugininkų reagavimo į pranešimus apie galimus pažeidimus.

Daugiausiai diskusijų Seime kelia prezidento G. Nausėdos veto pataisoms, kad nevakcinuoti ar COVID-19 nepersirgę darbuotojai nuo gruodžio patys mokėtų už testus.

Valdantieji siekia atmesti šalies vadovo veto ir priimti grąžintas pataisas. Tam jiems reikia ne mažiau kaip 71 balso.

Pataisas vetavęs G. Nausėda sako, kad pakeitimai nepadės valdyti pandemijos, o gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Pil.

Ar durni ar kas yra,visam pasaulyje baigėsi jau tas kovidas,žino tą ir Lietuvos žmonės. Visur kitur nebuvo ir nėra prievartos ,ka ir Lietuvos Prezidentas vis nori pasakyti.Viskas, Seimas apsišiko ,Atleiskite bet kitokiais gražesniais žodžiais piktumo neišreikši.Manau prezidentas turi imtis griežtesnių priemonių Seimui ,narkomanus,kitokios pakraipos žmonės neturi būti Seime.Medikų yra įrodyta ,kad minėti žmonės yra ligoniai ,todėl jiems Seime ne vieta.

Anonimas

Nevykėlis kas jį tokį užaugino??? Apšepęs ,atrodo senesnis už prezidentą. Jis net neskiria žodžio prievarta ar raginimas. Dar tokio valdžioje esančio neišmanėlio ir nevykėlio Lietuva nematė

Kaunietis

Landsbergis smirdantys sudas prezidentas asiliukas taip ir gyvenam
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS