G. Nausėda: didelė dalis savivaldybių pasiruošusios skiepyti savaitgaliais | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: DIDELĖ DALIS SAVIVALDYBIŲ PASIRUOŠUSIOS SKIEPYTI SAVAITGALIAIS

  • 16

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad didelė dalis savivaldybių pasiruošusios skiepyti savaitgaliais ir per šv. Velykas, taip užtikrinant spartesnį vakcinavimo nuo COVID-19 procesą.

Šalies vadovas ketvirtadienį su Vilniaus, Kauno merais Remigijumi Šimašiumi ir Visvaldu Matijošaičiu, taip pat Savivaldybių asociacijos vadovu ir Jonavos rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi aptarė skiepijimą artėjantį savaitgalį.

„Šiandien su merais aptarėme, kaip sudaryti sąlygas, kad kasdien pasiskiepytų kuo daugiau žmonių. Taip pat ir savaitgaliais. Taip pat ir šventinėmis dienomis. Kaunas, Vilnius, Jonava, kaip ir didelė dalis kitų savivaldybių yra tam pasirengę“, – feisbuke rašė G. Nausėda.

Jo teigimu, artimiausiu metu Lietuva sulauks daugiau nei 500 tūkst. vakcinos dozių – panašiai, kiek iš viso gauta iki šiol, tačiau jis teigia, kad būtina panaudoti iki šiol nepanaudotas vakcinas.

Tai, ką turime spręsti nedelsdami, yra per 100 tūkst. nepanaudotų vakcinų.

„Gera žinia – prieš šv. Velykas Lietuva gavo nemažai vakcinos dozių ir po švenčių kiekvieną savaitę vakcinų kiekis Lietuvai tik didės. Per balandį jų gausime daugiau nei 500 tūkst. Tai, ką turime spręsti nedelsdami, yra per 100 tūkst. nepanaudotų vakcinų“, – teigė prezidentas.

Pasak G. Nausėdos, Lietuva stringa skiepydama senjorus, todėl būtų galima perimti Kauno patirtį.

„Kol kas stringame sudarydami sąlygas pasiskiepyti senjorams, tik 38 proc. vyresnių nei 80 metų gyventojų yra vakcinuoti. Pasiteisinusi kaunietiškoji informavimo ir registravimo sistema galėtų būti perimta visoje Lietuvoje“, – rašė šalies vadovas.

„Raginu visus, sulaukusius kvietimo, registruotis ir atvykti skiepytis. Bendromis jėgomis Velykos bus jau gerokai saugesnės mums visiems“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Jau

Nei prieš nei per jas aš nesiskiepysiu ,negulesiu paslika ar negyva,po svenciu

Anonimas

Jau toks reiksmingas nori buti.

Prezidentui kažkas ne taip proteliui

Velykos yra šventė.... skiepyti per šventes NEPRIVALOMA....Prezidentui kažkas ne taip proteliui, rūpi REKLAMA..... žmonės eis į BAŽNYČIĄ nesisaugos , bus pilnos Bažnyčios, parduotuvės , aikštės ..... tai kam Prezidentui ta REKLAMA . Po Velykų bus VISI Metai Darbo dienų , tai ir skiepykit Pilnu tempu. Kažkaip šlykščia ATRODO.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS