G. Nausėda apie algas savivaldybių politikams: tai priimtinas būdas skaidrinti sistemą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE ALGAS SAVIVALDYBIŲ POLITIKAMS: TAI PRIIMTINAS BŪDAS SKAIDRINTI SISTEMĄ

Seimo nustatytas fiksuotas atlygis savivaldybių tarybų nariams yra priimtinas būdas skaidrinti išmokų savivaldoje sistemą, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tikrai sprendimai, kurie išskaidrintų, sutvarkytų sistemą, kuri štai tiek daug sukėlė diskusijų ir tiek daug skandalų, ji privalo būti sutvarkyta. Tą sakiau nuo pat pradžių, kad didžiausia mūsų pareiga – jog daugiau tokie dalykai nesikartotų“, – žurnalistams trečiadienį Seime sakė G. Nausėda, paklaustas, ar pasirašys parlamentarų antradienį priimtas Vietos savivaldos įstatymo pataisas.

„Dėl tos priežasties sistemos sutvarkymas man yra priimtinas – atsakymą galite automatiškai padaryti patys“, – teigė prezidentas.

Dėl tos priežasties sistemos sutvarkymas man yra priimtinas – atsakymą galite automatiškai padaryti patys.

Seimo antradienį patvirtinti pakeitimai numato, kad savivaldybės tarybos nario užmokestis sieks 20 proc. mero atlyginimo, opozicijos lyderiui bei komitetų ir komisijų pirmininkams būtų nustatomas 20 proc. didesnis, pavaduotojams – 10 proc. didesnis atlyginimas nei eiliniams tarybos nariams.

Kartu iš įstatymo išbraukta nuostata, kad savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos, viešosios informacijos rengėjų teikiamų paslaugų ir kitoms išlaidoms apmokėti.

Pataisas pasirašius G. Nausėdai, jos įsigaliotų nuo šių metų liepos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tik go priimtino būdo

SuperEKONOMISTAS niekada nepasiūlė , nes jam VIENODAI RODO užgrobtam stiklainy sėdint....

Dar kartą - Ne , pone prezidente

Rinkėjai vėl apgauti: iš biudžeto mokamos išmokos padvigubės - nes papildomas Darbo užmokestis (vietoj kanceliarinių) bus apmokestinamas visais mokesčiais, kuriuos netiesiogiai mokės savivaldybės, o kanceliarinės būdavo neapmokestinamos. O valdžiažmogiai tokiu atveju gaus ir netiesioginės papildomos naudos - jų soc. garantijos ir pensija tik padidės, nes padidės įmokos į Sodrą...

Ne , pone prezidente ,

man rinkėjui, šis būdas yra nepriimtinas , nes neliko prievolės politikui atsiskaityti prieš rinkėjus ir būti kontroliuojamais . Skaidrumas visiškai išnyks .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS