G. Nausėda apie A. Monkevičių: visgi ministro pareigas eina ne pirmą kadenciją | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE A. MONKEVIČIŲ: VISGI MINISTRO PAREIGAS EINA NE PIRMĄ KADENCIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda, įvertinęs valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatus, stebisi švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus pasisakymais, kad švietime reikalingi sisteminiai pokyčiai.

G. Nausėda atkreipia dėmesį, kad A. Monkevičius pareigas eina ne vienerius metus ir ne pirmą kadenciją. Šalies vadovas viliasi, kad parlamentarai bei kitas švietimo, mokslo ir sporto ministras įvertins nacionalinio susitarimo dėl švietimo būtinumą.

„Aš irgi sutikčiau, kad sisteminių pertvarkymų reikia, bet tai sako ministras, kuris jau baigia savo kadenciją. Natūraliai kyla klausimas, gerbiamas ministre, jūs į šį postą ne prieš du mėnesius atėjote, jūs praktiškai dirbate keletą metų ir tai netgi ne pirma kadencija. Taip, aš sutinku, kad tai tikriausiai visų 12 metų klausimas, kaip ir Astravo AE atveju. Tai yra 12 metų besitęsiančios bėdos, nes tie vaikai pasiekė brandą ne per vienerius metus. Jie pradėjo mokyklą ir baigė mokyklą, bet, deja, matematikos žinios nėra aukščiausio lygio“, – sakė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, nacionalinis susitarimas dėl švietimo yra būtinas, o jame pagrindinis prioritetas privalo būti mokymosi kokybė bei rezultatai.

„Užuot spręndę problemas, nuolatos nuleidinėjome kartelę, o dabar turime rezultatą, kokį turime. Dar kartą kartoju, kad nacionalinio susitarimo būtinumas yra visiškai akivaizdus. Jis turi būti orientuotas į mokymosi kokybę. (...) Mes mėgstame Lietuvoje priskaldyti prioritetų kaip iš malkų šapų, bet prioritetų turi būti labai nedaug ir mokymosi kokybė, rezultatai turi būti vienas iš nedaugelio svarbiausių prioritetų“, – sakė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čia

vargo vakarienė, o ne ministras. Nieko nedarė, nedaro ir nedarys.

Protingas

Pagaliau susisgribo prezidentas...reikėjo netvirtinti tokių ministrų kaip Narkevič ir Monkevičius,o dabar jie darys ką bebrai ir sugeba t.y.- nieko.tik pinigus įsisavins...

hhh

dirbu vienoje Kauno mokykloje, tai mokyklos visa veikla nukreipta ne į akademinius pasiekimus, o į visokius renginius, kurie vyksta per pamokas. Man tai čia didžiausia nesąmonė, bet kas gi klauso paprastų mokytojų balso. Viskas sprendžiama viršūnėse, kurios nesugeba nei suprasti kaip mokomasi, nei prognozuoti savo veiklos tralivali rezultataus, Paskui neišlaiko egzaminų, nes nesimoko patys. Ateina į pamokas tik pasėdėti ir tiki, kad viskas savaime į galvas sulįs. Bet nesulenda kažkodėl

SUSIJUSIOS NAUJIENOS