G. Nausėda apie pokalbio su V. Zelenskiu akcentus: susirūpinimas yra didelis | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE POKALBIO SU V. ZELENSKIU AKCENTUS: SUSIRŪPINIMAS YRA DIDELIS

Trečiadienį Kijeve apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad pokalbio su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu metu išgirdęs didelį susirūpinimą.

 

„Susirūpinimas yra didelis, aiškiai matomi kėslai, kuriuos ketina įgyvendinti Rusija. Pirmiausiai tai situacijos destabilizavimas, mėginimas atplėšti Donecko ir Luhansko respublikas, jas išplėsti iki administracinių ribų ir mėginimas tokiu būdu silpninti Ukrainą iš vidaus kaip, kad kažkada buvo pamėginta padaryti įšaldant konfliktą Donbase ir okupuojant Krymą. Visa tai veda į tam tikrą ekonominio ir socialinio gyvenimo destabilizaciją ir tai kainuoja nemažus finansinius resursus“, – po susitikimo su Ukrainos ir Lenkijos prezidentais sakė G. Nausėda.

„Prezidentas pasidalino kai kuriais skaičiais ir jie demonstruoja, kad Ukrainai yra nelengva“, – sakė jis, pažymėdamas tolesnės paramos Ukrainai svarbą.

Prezidentas G. Nausėda trečiadienį su solidarumo ir palaikymo vizitu lankėsi Ukrainoje. Šalies vadovas į Ukrainą atvyko kartu su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

G. Nausėda susitikime pabrėžė, kad Lietuva griežtai smerkia Rusijos sprendimą pripažinti Ukrainos teritorijoje esančias separatistines Donecko ir Luhansko „respublikas“ kaip nepriklausomas valstybes. Pasak prezidento, tai yra šiurkštus tarptautinės teisės, Ukrainos teritorinio vientisumo ir Minsko susitarimų pažeidimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PAŽIŪRĖJAU Į ROŽAS IR KITUOSE PORTALUOSE. TAI PASITENKINIMAS

Didžiulis. Spinduluoja berniukai, kaip aukso puodą išlošę. Gal pindosai ko nors gero pažadėjo? Ar tik iki pavasario mūsų nelups?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS