G. Nausėda apie politikų medžiokles: jokio slaptumo čia negali būti | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE POLITIKŲ MEDŽIOKLES: JOKIO SLAPTUMO ČIA NEGALI BŪTI

Komentuodamas informaciją apie stumbrės žūtimi pasibaigusią medžioklę, kurioje dalyvavo ir aukštų politikų, ir žinomų verslininkų, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad visuomenė apie tokias medžiokles turėtų žinoti viską.

„Jokio slaptumo, įslaptinimo čia negali būti iš esmės ir kuo daugiau visuomenei bus žinoma apie tokių medžioklių tikslą, sudėtį – kas ten medžioja, su kuo medžioja, ir tai žinoti realiu laiku, o ne praėjus keliems mėnesiams, tuo bus mažiau įtarumo ir skandalų iš to tiesiogiai kylančių“,  – žurnalistams Kazlų Rūdoje sakė šalies vadovas.

„Skaidrumas, skaidrumas ir dar kartą skaidrumas šiuo atveju yra taikomas šimtu procentų“, – pridūrė jis.

Šiuo metu medžioklės lapai, kurie atskleistų dalyvaujančiųjų sąrašą ir kitus duomenis, nėra pasiekiami viešai, nors apie galima jų paviešinimą keletą kartų yra užsiminęs premjeras Saulius Skvernelis.

Dar kartą apie medžioklės lapų paviešinimą pradėta kalbėti po to, kai vasario viduryje paaiškėjo, jog sausio pradžioje vykusioje ir stumbrės žūtimi pasibaigusioje medžioklėje dalyvavo įtakingi politikos ir verslo atstovai.

Skaidrumas, skaidrumas ir dar kartą skaidrumas šiuo atveju yra taikomas šimtu procentų.

Kaip skelbė BNS, šioje medžioklėje Seimo narys „socialdarbietis“ Rimantas Sinkevičius, buvęs europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis, buvęs Seimo narys kooperatyvo „Agroaves group“ vadovas Jonas Jagminas, įmonės „Grigeo“ didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis, advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ įkūrėjas Rolandas Valiūnas, kelių tiesimo įmonės „Fegda“ vienas akcininkų Arvydas Gribulis ir kiti.

Toje pačioje medžioklėje sumaišęs su šernu stumbrę nušovė Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Slapšinskas, jam už tai skirta 12,2 tūkst. eurų bauda, kuri, išsiaiškinus, kad stumbrė turėjo jauniklį, turėtų padidėti iki 36,6 tūkst. eurų.

Tyrimą dėl nušautos stumbrės jau atliekanti Panevėžio apskrities policija šiuo metu vertina Panevėžio aplinkosaugininkų, kurie galėjo tinkamai neatlikti pareigų, veiksmus.

Stumbras yra įtrauktas į Lietuvos saugomų gyvūnų sąrašą kaip saugomas žinduolis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mano nuomone

O tai koks skirtumas zinos ta visuomene ar nezinos?Jeigu zinos, tai tas "elitas" nesaudys stumbru?Kaip saude, taip ir saudys.Tik siuo atveju viskas isaiskejo, nes galimai tarp saves "susikale" kuriam turi atitekti stumbres kumpiai, kuriam karbonadas.Visiems juk neuzteko tos vienos vargses stumbres.Nekenciu as tu medziotoju.O kai dar pasiziuri kokie "feisai" ten dalyvauja, tai is viso gali susivemt.

Senas baltas vyras

Gera Presidento nuomone

SUSIJUSIOS NAUJIENOS